20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜRE - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Engelli babanın çabası

Çocuk felci geçirdiği için güçlükle yürüyen baba, çocuklarının geleceği için gece yarısı sandviç satarak para kazanmaya çalışıyor. Günlük en fazla 10 YTL kazanan çaresiz baba, çocukları için düzenli bir iş arıyor.


Kastamonu'nun Küre ilçesinde yaşayan Celal Aksoy'un (37) hayatı romanları aratmıyor. Merkez Kuzeykent Mahallesi Kamil Demircioğlu Caddesi'nde oturan Celal Aksoy, küçükken geçirdiği çocuk felci yüzünden sağ bacağını hissetmiyor. Bacağındaki felç nedeniyle sol bacağında da kalça çıkıklığı oluşan Aksoy, iki defa ameliyat olmasına rağmen bastonsuz yürüyemiyor.


Eşiyle yaşadığı Tekirdağ'da bir tekstil fabrikasında çalışırken binlerce insanın hayatını kaybettiği Marmara depreminde işiz akalan Aksoy, memleketi Kastamonu'ya döndü. Komşularının yardımı ile bir eve yerleşerek inşaatlarda çalışan Aksoy, bacağı nedeniyle işi bırakmak zorunda kaldı. Daha sonra Küre Eti-Bakır'da işe başlayan Aksoy, burada da 8 Eylül 2004 tarihinde madende meydana gelen yangında 19 arkadaşını kaybetti.

ÇOCUKLARI İÇİN SANDVİÇ SATMAYA BAŞLADI
Merve (10) ve Emircan (4) isminde iki çocuğu bulunan Aksoy, kira verdiği evini geçindirmek ve çocuklarının geleceğini sağlayabilmek için kredi çekerek aldığı 3 tekerli motosiklet ile sandviç satmaya başladı.
Geceleri lokal ve kahvehanelerde dolaşan Aksoy, 1 YTL'ye sattığı sandviç ile hayatını kazanmaya çalışıyor. Kazandığı paranın yarıdan fazlasını motosiklet için krediye veren Aksoy, "Malulen emeklilikten aldığım paranın yarıdan fazlası banka kredisine gidiyor. Kış yaklaştı ve eve kömür alamadık. Yani aldığım aylıktan geriye hiçbir şey kalmıyor. Şu anda sadece sandviçten kazandığım günlük en fazla 10 YTL ile çocuklarıma bakmaya çalışıyorum. Evde doğru düzgün yiyecek bir şey yok. Geçenlerde kızımın okulundan para istemişler veremedim. Kızımın okul masraflarını karşılayamıyorum. Ekonomik durumum çocuklarımın başarısını da etkiliyor" dedi.

"SABİT BİR İŞ ARIYORUM"
Evde hazırladığı sandviçleri gece saat üçe kadar satmaya çalıştığı için zorlandığını dile getiren Aksoy, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurduğunu ancak emeklilik maaşının göründüğü için yardım alamadığını söyledi. Aksoy, "Yeri geliyor ev kirasını bulamıyorum. Eğer iş bulamazsam bundan sonra da ev kirasını ödeyemeyeceğim. Evin ihtiyaçlarını karşılamıyorum. Sadece çocuklarımın geleceği için ve düzenli bir yaşam için sabit bir iş arıyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 11:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?