18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜRE - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Facia savcılar tarafından mercek altına alındı

Sabahın erken saatlerinde Kastamonu Devlet Hastanesi’nde, önce hayatını kaybeden işçilerin otopsisi yapıldı. Ardından yıkanan cenazeler yakınlarına teslim edildi.

Acılı aileler ’STFA’ya öfkeli

Bakır madeninde çıkan yangında yakınlarını kaybedenler, ’STFA’ şirketine öfkeli.
İşçi aileleri ve yangını bizziat yaşayanlar, ocaktaki çalışmalar sırasında gaz maskesi kullanılmadığını söylediler.

Yangının olay sonrası söylendiği gibi kaynaktan sıçrayan kıvılcım nedeniyle değil, elektrik kontağından çıktığı iddiaları da var.

Savcılık adli soruşturma başlattı

Cumhuriyet savcılığı adli soruşturma sürecini başlattı. Şirketin iş güvenliği tedbirlerine uyup uymadığı, yangının çıkış nedeni ve sonrasındaki soru işaretleri, soruşturmalar neticesinde aydınlanacak.

’Madenler ne kadar güvenli?’ sorusu gündemde

Küre’de 19 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden kazası, ’madenler ne kadar güvenli?’ sorusunu yeniden gündeme getirdi. Uzmanlar deneyimsiz firmaların madenleri işletmesinin kazalara yolaçtığını savunuyor. Maden Mühendisleri Odası, firmaların üretim maliyetini azaltmak için deneyimsiz personel çalıştırdıklarına dikkat çekiyor.

19 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden kazasının hemen ardından işletmenin yetersizliği gündeme geldi. Madende yeterli gaz maskesinin bulunmadığı ve kurtarma çalışmalarının geç başladığı iddiaları var.

Madencilik deneyimsiz firmalarca yapılıyor

Maden Mühendisleri Odası, özel bilgi gerektiren madenciliğin deneyimsiz firmalar tarafından yapılmaya çalışıldığını bunun da kazalara davetiye çıkardığını savunuyor.

Türkiye’de rödavans, yani ruhsat sahibi firmanın işletmeyi alarak başka bir firmaya devretmesi de olumsuzlukların başında geliyor.

Maden Mühendisleri Odası’na göre, madencilik donanımsız deneyimsiz kişi ve kuruluşlara bırakılıyor ve kamu denetimi gevşetiliyor. Bu da kazaların artmasını beraberinde getiriyor.

Kazalarda azalma yok

Son maden kazalarının istatistikleri de kazalarda bir azalma olmadığını gösteriyor.
kenthaber.com
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2004 Perşembe 15:24:43
Güncelleme :28 Kasım 2005 Pazartesi 16:36:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?