22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜRE - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Göç dalgası sürüyor

Kastamonu Küre ETİBAKIR A.Ş.’nin özelleştirilmesiyle birlikte, Küre’de yaşanan göç dalgası sürüyor.

Özelleştirme mağdurlarının diğer kurumlarda istihdam edilmesiyle boşalan Küre, son göç dalgasını da önceki gün yaşadı. Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek olan özelleştirme mağduru 214 işçiden yalnızca 6’sının ataması Küre Adliyesi’ne yapılırken, 208 işçi Kastamonu ve ilçeleriyle personel açığı bulunan diğer illere gönderildi.

Ekmek parası için baba ocaklarından zorunlu olarak göç etmek durumunda kalan işçiler, eşyalarını kamyonlara yükleme telaşına düştü. İlçenin adeta boşaldığını, caddelerde üç-beş çocuk ve yaşlı insandan başka kimsenin kalmadığını belirten Küreliler, hükümet yetkilileri ve milletvekillerinin özelleştirme sonrası ilçeye gerekli yardımın yapılacağı şeklindeki söylemlerinin de boş çıktığını ifade etti.

Özelleştirmeden kimsenin zarar görmeyeceğini söyleyen iktidar milletvekillerine seslenen vatandaşlar, "İlçemizde işçi mağdur, gençler mağdur ve işsizlik hakim. İş yapamayan esnaf nasıl işçi istihdam etsin. Küre’de yarınına kimse güvenle bakamıyor. Bölgesinin çıkarını gözetmeyen milletvekilleri yarın hangi yüzle karşımıza gelip oy isteyecek. Göçenler göçtü, geride gözü yaşlı aileler bırakıldı. Bağ-Kur prim borcunu bu esnaf nasıl ödeyecek" diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 17:16:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?