18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜRE - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Maden faciasında ölen işçilerin otopsi işlemleri yapılıyor

Kastomonu’nun Küre İlçesi’nde dün meydana gelen maden yangının da hayatını kaybeden 19 işçinin Kastamonu Devlet Hastanesi’nde otopsi işlemleri sürüyor.

İstanbul’dan gelen Adli Tıp Kurumu Olay Yeri İnceleme Ekipleri otopsi çalışmalarını sürdürürken, ölenlerin yakınlarının acılı bekleyişleri de hastane girişinde devam ediyor.

Küre’de dün meydana gelen yangının ardından hayatını kaybeden 19 işçinin cenazeleri gece geç saatlerde Kastamonu Devlet Hastanesi’ne getirildi. Cumhuriyet Savcılığı’nın cenazelere otopsi yapılması gerektiğini belirtmesi üzerine İstanbul’dan gelen Adli Tıp Kurumu Ekipleri Kastamonu’da gerçekleştiriyor. Otopsi işlemleri sürerken, ölenlerin yakınları da cenazeleri teslim almak için hastane önünde bekliyorlar.Cenazelerin otopsi işlemlerinden sonra kılınacak olan cenaze namazının ardından ailelerine teslim edilmesi ve tahsis edilen ambulanslarla memleketlerine gönderilmesi bekleniyor.

Bu arada, olayda hayatını kaybeden Kadir Çakır isimli işçinin babası Şaban Çakır oğlunun bir aylık evli olduğunu ve Zonguldak’dan çalışmak üzere Küre’ye geldiğini söyledi. Maden yangınında ölen işçilerden Abdullah Kıdı’nın Ağabeyi Hasan Kıdı da kardeşinin taşınacağı ambulansın başında resmine bakarak, uzun süre gözyaşı döktü.

Cenaze töreninin öğle namazına yetiştirilmesi için çalışmalar sürüyor. Cenaze namazının Kastamonu’daki Nasrullah Camii’nde kılınması bekleniyor.

iha-küre
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2004 Perşembe 11:42:49
Güncelleme :28 Kasım 2005 Pazartesi 16:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?