29
Mayıs
2024
Çarşamba
PINARBAŞI - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Kayıp dağcılar bulundu

Kaybolduktan 47 saat sonra kendilerine ulaşılan 8 dağcı ve başlarındaki rehber, bugün saat 12.00 sıralarında Horma Kanyonu'nun, Ilıca Şelalesi tarafından kurtarma ekipleriyle birlikte çıktı.

Koluna kanyonda yürürken taş düşen rehber Aydın Gökmen,  Jandarma Komutanlığı’na ait helikopterle Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, İstanbullu işadamlarından oluşan dağcılar, şelale mevkiindeki dinlenme tesisine getirildi.

HELİKOPTERLE HASTANEYE KALDIRILDILAR

Kastamonu Valisi Nurullah Çakır'ın karşıladığı dağcılar kanyon çıkışında kurtulmalarına sevinerek birbirlerine sarılıp hatıra fotoğrafı çektirdi. Dağcılar da bir süre dinlendikten sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere polis helikopteriyle Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Dağcılar, kontrollerin ardından İstanbul’a hareket edecekleri belirtildi.

KANYONDA BALIK VE SALYANGOZ YEDİK

Bu arada 8 kişilik dağcı grubunun kafile başkanı Hasar Özer, kayboldukları kanyonda nasıl hayatta kaldıklarını şöyle anlattı: “Biz Türkiye’nin çok değişik bölgelerindeki kanyonlara girdik. Bu kanyona da uzun zamandır girmeyi düşünüyorduk.  Arkadaşlarımızla birlikte karar verip, kanyona girdik. Bu arada rehberimiz yaralanınca bırakmak istemedik. Uydu telefonumuz ile bağlantı kuramadığımız için kimseyle görüşme imkanı bulamadık. Bu nedenle çok soğuk olan gece boyunca birbirimize sarıldık. Bulduğumuz odunları yakıp, ısınmaya çalıştık. Bir gün yetecek şekilde bisküvilerimizi yedik. Daha sonra bulduğumuz salyangozla birlikte dere içinde bulunan küçük balıkları tutup yedik ve dere suyu içtik. Sabah havada helikopteri görünce sevinerek, işaretleştik. Daha sonra gelen AKUT ekibi ve jandarma ile birliket kanyondan çıkmayı başardık. Bize gösterilen ilgi nedeniyle herkese teşekkür ediyoruz.”

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 15:36:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?