18
Mayıs
2024
Cumartesi
TOSYA - KASTAMONU

9 ton kaçak mazot ele geçirildi

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları operasyonda yaklaşık 9 ton kaçak mazot ele geçirdi.

Tosya Jandarma Komutanlığı ekipleri alınan ihbar üzerine bir akaryakıt tankerini takip etti. Kaçak akaryakıt yükleyen tanker sürücüsü Tosya Jandarma Komutanlığı ekiplerini fark ederek kaçmaya başladı. Kısa süren kovalamacanın ardından yakalanan tankerde yaklaşık bir ton kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Operasyonu derinleştiren jandarma ekipleri, mahkeme kararı ile Tosya'daki bir akaryakıt istasyonuna operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda daha önceden mühürlenerek kullanıma kapanan düzeneklerin tekrar aktif hale getirildiği ve kaçak akaryakıt işinde kullanılmaya devam edildiği tespit edildi. Akaryakıt istasyonunda yapılan kontrollerde ise yaklaşık 8 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Tosya Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından ele geçirilen yaklaşık 9 ton kaçak akaryakıtı Kastamonu İl Özel İdare Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Tanker sürücüsü ile akaryakıt istasyonundaki 2 kişi olmak üzere toplam 3 şüphelinin gözaltına alındığı olay ile ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2010 Pazar 15:24:05
Güncelleme :31 Ocak 2010 Pazar 20:20:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?