18
Mayıs
2024
Cumartesi
TOSYA - KASTAMONU

Orman Bakanı Pepe, Tosya'da zarar gören fabrikaları gezdi

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, kar felaketinin afet kapsamı dışında bırakıldığını, ancak kardan zarar gören yatırımcılara düşük faizli kredi verip, yaraların sarılmasına yardımcı olacaklarını söyledi.


Hükümetin elindeki imkanları yatırımcıya kullanmak istediğini belirten Pepe, Tosya Ağaç ve Doğrama Sanayi Sitesi'nde incelemelerde bulundu. İlçenin sorunları hakkında Kastamonu Milletvekilleri Musa Sıvacıoğlu ve Sinan Özkan'dan da bilgi alan Bakan Osman Pepe, "Yıllardır inşaat sektörünün içersinde yer alıyorum. Tosya'nın doğramacılıktaki yerini bilirim. Üretilen kapı ve pencerenin yurdun dört bir tarafına pazarlanmasıyla ilçe ekonomisi ayakta kalıyor" dedi.


Tosyalı doğramacıların, kalitede rekabet yerine, fiyatta rekabete gittiğini, bu nedenle de birbirlerini ezdiğine dikkat çeken Pepe, doğramacılık sanayindeki nakliye sorununa çözüm getirdiklerini, hükümetin hedefi olan toplu konut projeleriyle inşaat sektörünün önünün açılacağını kaydetti.


AK Parti Tosya Teşkilatı'nın belediye düğün salonunda düzenlediği aday tanıtım programına da katılan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, belediye başkan adayları Sait Gülabacı'ya oy istedi. Toplantıda, Tosya Marangozlar ve Doğramacılar Odası Başkanı, Bakan Pepe'ye bir plaket takdim etti.

KASTAMONU - İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2004 Çarşamba 00:14:19
Güncelleme :5 Temmuz 2005 Salı 18:45:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?