18
Mayıs
2024
Cumartesi
TOSYA - KASTAMONU

Tosya'da büyük değişim

Kastamonu’nun Tosya İlçesi’ndeki 650 atölye ve fabrika, son yıllarda ülkede yaşanan ekonomik istikrarın ardından günlük 4 bin kapı üretimi yaparak, Türkiye’nin değişik bölgelerine satış gerçekleştiriyor.

Tosya Doğrama ve Bıçkıcılar Odası Başkanı Kamil Kara, Türkiye’de 2001 yılında yaşanan ekonomik krizin ardından zor günler yaşayan ve işyerlerini kapama noktasına gelen ilçedeki mobilyacıların son 2 yılda ülkede yakalanan ekonomik istikrarla birlikte işlerinde büyük canlılık oluştuğunu söyledi. Tosya’da doğrama ve mobilya üzerine iş yapan 650 fabrika ve atölyenin bulunduğunu belirten Kara, söz konusu işyerlerinden 5 binin üzerinde insanın geçimini sağladığını anlattı. Kara, doğramacılar sitesinin şu anda, günlük 4 bin kapı imal ettiğini ve bu kapıların da Türkiye’nin çeşitli yerlerinden alıcı bulduğunu ifade ederek, ürettikleri ürünler konusunda pazar sorunu yaşamadıklarını bildirdi.

Kara, son yıllarda inşaat sektöründe yaşanan büyük canlılığın kendi işlerine de olumlu yansıdığını belirtti. İnşaat sahiplerinin evlerin kapı ve pencerelerinde kaliteye daha da önem vermeye başladıklarını ifade ederek, bu durumun da kendileriniyeni çalışmalara ittiğini bildirdi. Kestane, kiraz, ceviz ve çam ağacından işlenen ve yapımı bir ay süren el işlemeli kapılar üretmeye başladıklarını anlatan Kara, Osmanlı ve Selçuklu el işlemeciliğiyle yapılan kapıların büyük ilgi gördüğünü kaydetti.

Kastamonupostası
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2004 Pazar 15:48:26
Güncelleme :5 Temmuz 2005 Salı 18:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?