19
Mayıs
2024
Pazar
TOSYA - KASTAMONU

Tosya'da kardan fabrika çatısı çöktü

Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Tosya ilçesinde kar nedeniyle çatıları çöken fabrikaları gezerek incelemelerde bulundu. Vali Mustafa Kara, yapılan hasar tespitinde zararın 4 trilyon lirayı bulduğunu söyledi.

Kar yağışının ardından bazı fabrikaların çatılarının çökmesi üzerine Tosya İlçesi'ne giden Kastamonu Valisi Mustafa Kara'yı, Kaymakam Mustafa Yiğit ve diğer ilgililer karşıladı.
Kardan hasar gören tesisleri tek tek gezen Vali Mustafa Kara, yıkılan fabrikalarda can kaybının olmamasının en büyük teselli olduğunu, bankalara kredi borcu olan yatırımcıların desteklenmesi ve borçlarının ertelenmesi için girişimlerde bulunulacağını kaydetti. Başbakanlık Acil Destek Fonu'ndan gerekli yardımın sağlanması için çalışmaların sürdüğüne de işaret eden Kara, "İş ve aş sağlayan bu fabrikaların yeniden hizmet verecek hale gelmesi için ne gerekirse yapılacaktır" dedi.

Vali Mustafa Kara'nın zarar gören iş yerlerine göstermiş olduğu hassasiyetin kendilerini mutlu ettiğini belirten Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Abayın, konuya hükümetin de duyarlı davranmasını beklediklerini söyledi. Benzeri bir felaketin bir başka ilde yaşanması durumunda, tüm hükümet üyelerinin o bölgeye akın edeceğine dikkat çeken Abayın, "Tosya'da bir köyde sanayi hamlesi yapılmış. Bu köy Kastamonu İlindeki tüm sanayilerle eş değerde olmasına rağmen, fabrikalar aşırı kardan çökmüş. Hiçbir hükümet yetkilisi gelip de derdiniz ne deme zahmetinde bulunmuyor" dedi. Abayın, gösterdiği ilgiden dolayı Kastamonu Valisi Mustafa Kara'ya, Sanayi Ticaret İl Müdürü Selahattin Dinler'e ve Tosya Kaymakamı Mustafa Yiğit'e teşekkür etti.

KASTAMONU - İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2004 Cumartesi 00:12:10
Güncelleme :5 Temmuz 2005 Salı 18:47:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?