6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

BOZTEPE TELEFERİĞİNİN TEKNOLOJİSİ BELLİ OLDU

Ordu'da yıllardır gündemde olan ancak yapımı bir türlü gerçekleşemeyen Boztepe'ye teleferik projesinin teknolojisi belli oldu.


Ordu'nun önemli turistik alanlarından, 450 metre yüksekliğiyle tüm şehrin kuşbakışı göründüğü Boztepe'ye teleferik yapılması projesinde sona yaklaşılıyor. Ordu Belediyesi, 6 milyon YTL'lik proje için yüzde 25'ini öz kaynak, 4.5 milyon YTL'sini ise iller bankasından sağlayacak.

Teleferiğin yapımıyla ilgili finansmanın yüzde 75'i iller bankasından sağlayan Ordu Belediyesi, uzun süren çalışmadan sonra teleferiğin teknolojisini belirledi. Daha önce düşünülen 'var-gel' tipinden vazgeçilerek İstanbul, İzmir ve Bursa'da örnekleri bulunan 'sürekli döner' teknolojisinde karar kılındı.

Bu ay içerisinde İtalya'dan gelecek heyetle birlikle yapılacak çalışmalar sonrasında teleferiğinin nereye ineceğine karar verilecek.
Son gelişmeler hakkında bilgiler veren Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, teleferiğinin teknolojisine karar verdiklerini söyledi. Detaylı bir çalışmadan sonra teknolojisi hakkında karar verdiklerini belirten Torun, "Daha önce düşünülen 'var-gel' sisteminden vazgeçildi. Yer konusunda da 'acaba deniz kenarında bir yere indirebilir miyiz' diye düşünüyoruz. Şimdi bu konuda projeyi yapacak firmaya dokümanları göndereceğiz" dedi.


En kısa zamanda yer konusunun da kesinlik kazanacağını belirten Torun, ihale ve onay aşamasından sonra 2009 yılında işe başlamayı planladıklarını kaydetti. Gönderilen bilgiler doğrultusunda İtalya'dan gelecek ekiplerin yerinde incelemelerde bulunacağını ifade eden Torun, şöyle konuştu: "Yer konusunda kesin sabitlendikten sonra işin ihale kısmı gerçekleşecek. Sahile yapılması konusunda maliyetin artmasından dolayı kabul edilebilirlik oranları ve firmanın ne kadar fedakarlıkla bulunacağı nereye ineceği konusundaki kararı belirleyecek. Bize daha önce söylenilen kafes direklerle ancak geçirilebileceği yönündeydi. Merkezde yapılaşma tamamlandığı için direkleri koymak mümkün değildi.

Son yaptığımız görüşmelerde beton elektrik direklerinden biraz daha kalınlarıyla dikilebileceği yönünde bilgi verildi. Ancak sadece bu bir ihtimal. Sonuç hesaplama ile ortaya çıkacak. Önümüzdeki haftalarda İtalya'dan ekipler gelerek yerinde çalışmalar yapacak. Eylül ayı içerisinde yer konusunda kesin kararımızı vermek istiyoruz. Ekim ayında da ihaleye hazırlık konusunda çalışmalarımızı yapacağız. Yıl başından sonra onayını yapıp biran önce başlamak istiyoruz."

İha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 14:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yeliz IP: 88.224.28.xxx Tarih : 21.09.2008 22:14:32

Ordu'nun turizmi açısından sevindirici ve güzel bir gelişme.Şimdiden tüm Ordu halkına hayırlı ve uğurlu olsun.Umarız yakın zamanda hizmete girer.Ayrıca Ordu Belediyesi ile katkı sağlayacak herkese teşekkürler...