6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

"Kardeşlik Güzeldir" projesi

Fatsa Anadolu Lisesi'nin "Kardeşlik Güzeldir" adlı gençlik projesi ekibi, Ünye ilçesinin Döşemedibi Mahallesi'nde bazı ailelere ziyarette bulundu.


Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı Gençlik programı kapsamında okulun Müdür Yardımcısı Mehmet Çelebi başkanlığında, Felsefe Öğretmeni Okay Kır ve 15 öğrenci Çerkez gelenek ve göreneklerini öğrenmek, araştırmak amacıyla Ünye'nin Döşekdibi köyündeki bir aileyi ziyaret etti. Ziyaretle ilgili açıklama yapan Müdür Yardımcısı Mehmet Çelebi, "Her hafta farklı bir köyü, farklı bir geleneği araştıran proje ekibimiz daha önce de Gürcü gelenek, göreneklerini araştırmak, öğrenmek amacıyla Korgan-Sarıalıç Mahallesi'ni ziyaret etmişti.

Projemizin amacı, imkanı kısıtlı gençlerin, farklı gelenek ve göreneklerin yaşandığı köyleri ve aileleri tanıtmak, böylece gençlerin sosyalleşmesini, toplumsallaşmasını, toplumsal diyaloga, hoşgörüye katkıda bulunmalarını sağlamak" dedi. Okul Müdürü Ali Yazgı ise şunları söyledi: "3 ay sürecek projemiz 25 Eylül tarihinde başladı. Sosyal içerikli ve Avrupa Birliği Gençlik Programı kapsamında devam eden projemiz ile öğrencilerimizin kendilerine olan öz güvenlerini kazandırmak, toplumsallaşma süreçlerine yardımcı olmak, toplumsal diyaloga ve hoşgörüye katkıda bulunmayı amaçlıyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 19:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?