6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

10 bin YTL tartışmaya neden oldu

Ordu İl Genel Meclisi'nde bir projenin 10 Bin YTL'si indirilerek başka bir projeye aktarılması teklifi, meclis üyeleri arasında tartışmalara neden oldu.


İl Genel Meclisi ikinci birleşim toplantısında Aybastı ilçesinde bulunan Perşembe Yaylası mendereslerinin korunması ve doğal koruma sahası olarak tescil edilmesi işlemlerinin yapımında kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan 10 bin YTL ödeneğin Topcam-Tekmezar Vadisi Etüt ve Envarter Projesi'nden indirilerek söz konusu projeye aktarılması teklifi görüşüldü. Konu hakkında söz alan İl Genel Meclisi Üyesi Abdurrahman Baş, kesinlikle böyle bir kararın yanlış olacağı fikrini savundu. Bir projenin kapatılarak kaynağının başka bir projeye aktarılmasına karşı olduğunu ifade eden Baş, projenin bakanlık kaynaklı yapılmasını ya da ödeneğin başka bir kaynaktan alınmasının doğru olmadığını kaydetti.

Bazı meclis üyeleri, 10 bin YTL'lik miktarın söz konusu doğal güzellik için söz konusu olmaması gerektiğini savundu. Bazı meclis üyeleri mendereslerin bataklık haline gelmemesi için bir an önce konunun halledilmesini istedi. Tartışmaların uzaması üzerine İl Genel Meclisi Başkanı Şanser Şahin'in, konunun çevre sağlık komisyonuna sevk edilmesini teklifi oy birliği ile kabul edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 17:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?