6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

130 doktora kurs

Ordu Tabipler Odası tarafından sağlık ocaklarındaki doktorlara yönelik, “1. Basamakta Laboratuvar Uygulamaları Kursu” verildi.

Fatsa Yalçın Hotel'de gerçekleştirilen kursta 130 sağlık ocağı doktoru hazır bulundu. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Öngel, Dr. Özge Uçman ve Dr. Hacer Kayacan'ın konuşmacı olarak katıldığı kursta, 1. basamakta laboratuvar konusunda bilgi aktarıldı.

Kurs hakkında bilgi veren Ordu Tabipler Odası Başkanı Dr. Özgür Enginyurt, bu kursu 1. basamakta sağlık hizmetlerini daha verimli hale getirmek amacıyla düzenlediklerini belirterek, “Bu kursta doktorlarımıza 1. basamakta laboratuvar uygulamalarını anlatıyoruz. 1. basamak imkanlarıyla yapabileceğimiz laboratuar tekniklerini nasıl uygulanacağını anlatacağız. Ayrıca mikroskobik kullanımı, hemogram bakılması, kanama pıhtılaşma zamanı, deri ve alerji testleri de anlatılacak” dedi.

Ordu Tabipler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Olgun Usta ise hastaların hastaneye gitmeden sağlık ocağı şartlarında yapılacak çok basit testlerin hekimler tarafından rahatlıkla yapılabilmesini sağlamak, bu sayede hastanelerde sıra bekleme olayını ortadan kaldırmak amacıyla bu kursun düzenlendiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 14:33:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?