3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

1322 kişiyi hayata bağladılar

1322 KİŞİYİ HAYATA BAĞLADILAR

Medical Park Göztepe Hastanesi Organ Nakli Ekibi, 1994 yılında İzmir'de başlayan organ nakli ameliyatlarında bugüne kadar bin 322 kişiyi hayata bağlamanın gururunu yaşıyor.

Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Serdar Kaçar başkanlığındaki üroloji Opr. Dr.Aşkın Eroğlu, Organ Nakli Koordinatörü Dr. Süleyman Tilif ve Nefroloji Uzmanı Dr. Bahtışen Güven'den oluşan ekip, bugüne kadar bin 400'e yakın kişiye organ nakli ameliyatı yaparak yeniden hayata kazandırdılar. İlk böbrek nakli ameliyatın Kasım 1994'te SSK İzmir Tepecik Hastanesi'nde yapan ekip, burada 560 böbrek nakli gerçekleştirdi. Daha sonra İzmir Özel Kent Hastanesi'ne geçen aynı

ekip 132 organ nakli yaptı. Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde görev yaptıkları dönemde ise 593 nakil gerçekleştiren Doç. Dr. Kaçar'ın başkanlığındaki ekip, 3 ay önce göreve başladıkları Medical Park Göztepe Hastanesi'nde ise 37 organ naklini başarıyla gerçekleştirdi.

Aynı ekip, bu süre içinde ilkleri başarmanın da gururunu yaşadı. Doç. Dr. Serdar Kaçar başkanlığındaki organ nakli ekibi, Türkiye'de ilk çapraz nakil, verici böbreğinin ilk kez laparoskopik yöntemle çıkarılması, ilk ince bağırsak nakli, ilk 3'lü çapraz nakil, ilk 4'lü çapraz nakil, ilk doku uyumsuz nakil yapan ekip olarak tarihe geçti.

BÖLGELERİN ORGAN BAĞIŞ DURUMU

Ekip olarak insanları yaşma bağlamayı ilke edindiklerini, bugüne kadar gerçekleştirdikleri organ nakilleri sonucunda insanların yüzlerindeki tebessümün kendileri için en büyük ödül olduğunu belirten Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Serdar Kaçar, insanların organ bağışına ilgi göstermesi gerektiğine dikkat çekti. Bugün 60 bin kişinin böbrek beklediğine dikkat çeken Doç. Dr. Kaçar, "Türkiye'de organ bağışı son yıllarda yürütülen çalışma ve kampanyalar sebebiyle

hareketlenmesine rağmen yeterli düzeyde değil. Ancak bölgeler itibariyle bakarsak organ bağışında özellikle Ege ve Akdeniz bölgeleri iyi durumda. Karadeniz Bölgesi'nde organ bağışı yetersiz. Ancak bu bölge insanlarından kaynaklanan nedenlerle değil o bölgedeki organ nakli ekiplerinin çalışma prensiplerinden kaynaklanıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2010 Perşembe 10:01:05
Güncelleme :4 Kasım 2010 Perşembe 10:15:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?