3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

16. Anemon otel Ordu'ya

ANEMON OTELLER ZİNCİRİNİN 16. HALKASI ORDU'YA YAPILIYOR

Valilik tarafından Ordu’ya marka otel kazandırmak amacıyla bir süre önce başlatılan çalışmalar, meyvelerini vermeye başladı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ve Türkiye’nin en önde gelen turizm yatırımcılarını Ordu’ya davet eden Vali Orhan Düzgün, yapılan tanıtım ve öneriler sonucu Türkiye’nin değişik illerinde 15 otel zinciri olan Anemon Otelleri sahibi İsmail Akcura’nın, 16’ncı otelini Ordu’ya yapacağını söyledi.

Temmuz ayında Vali Orhan Düzgün’ün daveti üzerine Ordu’ya gelen ve otel yapılabilecek yerleri inceleyen Anemon Otelleri sahibi İsmail Akcura, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan eski Yakamoz’un bulunduğu arazide otel yapımına olumlu yaklaşmıştı. Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan Çambaşı, Boztepe ve eski Yakamoz arazisi, Turizm Teşvik Yasası kapsamında, turizm yatırımcılarına 49 yıllığına kiralanması için İl Genel Meclisi’nce alınan karar doğrultusunda ilana çıkılarak turizm yatırımcılarına sunuldu.

Eski Yakamoz’un bulunduğu araziye talip olan Anemon Otelleri İcra Kurulu Üyesi Çetin Terim Ordu’ya gelerek, arazinin 49 yıllığına tahsisi ile ilgili Ordu Valiliği ile irtifak hakkı sözleşmesi imzaladı. İmza töreninde konuşan Vali Vekili İsmail Küreci, ‘Doğal güzellikleriyle Karadeniz Bölgesinin turizmin yeni gözdesi haline geldiğini, Ordu’nun Karadeniz’in en bakir tabiat güzelliğine sahip bir il olduğunu, Ordu’da turizmin gelişmesi için çok yoğun bir çabanın olduğunu, ancak turizmin gelişmesi için kaliteli konaklama hizmetine ihtiyaç duyulduğunu, bu ihtiyacın da eski Yakamoz arazisine ve Boztepe’ye yapılacak marka oteller ile giderileceğini’ belirterek tahsisi yapılan eski Yakamoz arazisine yapılacak Anemon Otelinin Ordu’ya hayırlı olmasını diledi.

Anemon Otelleri İcra Kurulu Üyesi Çetin Terim'de de Türkiye’nin değişik illerinde otelleri bulunan Anemon Oteller zincirinin Karadeniz’de ilk otelini Ordu’ya yapacağını, otel inşaatına hemen başlamak istediklerini ve bir yıl içinde yapımını tamamlayarak Orduluların hizmetine açmak istediklerini, Anemon Otelleri’nin hizmet sunumundaki kalitesi ile Türkiye’de bir marka olduğunu, bu markanın Ordu’da da hizmet verecek olmasından kıvanç duyacaklarını söyledi.

Vali Vekili İsmail Küreci ile Anemon Otelleri İcra Kurulu Üyesi Çetin Terim arasında imzalanan sözleşme ile eski Yakamoz arazisine Anemon Oteli yapımının resmi süreci başlamış oldu.

ANEMON OTELLER ZİNCİRİNİN 16. HALKASI ORDU'YA YAPILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2010 Çarşamba 17:24:04
Güncelleme :3 Kasım 2010 Çarşamba 20:27:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yakup yüce IP: 213.243.22.xxx Tarih : 4.11.2010 14:46:48

Hayırlı Olsun,Çok kısa zamanda önemli işletmeler kazandıran Anemon Grup hızla büyüyen bu sektöre liderlik yapan bir grup.Ordulular için önemli bir atılım..