6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

160 öğrenci hastanelik oldu

Ordu'da zehirlenme şüphesiyle 160 öğrenci hastaneye kaldırıldı.


Alınan bilgiye göre, Kabadüz Merkez Yatılı İlköğretim Okulu öğrencileri, özel şirket tarafından hazırlanan öğle yemeğini yedikten sonra fenalaştı. Yemeklerden sonra öğrencilerde karın ağrısı ve mide bulantısı baş göstermesi üzerine okul yetkilileri harekete geçti.

17 okul servis aracıyla Kabadüz'den Ordu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan 160 öğrenci, çocuk servisinde müşahede altına alındı. 58 öğrencide zehirlenmeye bağlı bulantı ve karın ağrısı olduğu öğrenilirken, diğer öğrencilerin ise kontrol amaçlı getirildiği bildirildi.


Öğrenciler, öğle yemeğinde çorba, tavuk ve elma yediklerini ve hangi besinden zehirlendiklerini bilmediklerini ifade etti. Öğrenciler, karın ağrısı, mide bulantısı, ateş ve kusma şikayetleri ile hastaneye getirildiklerini belirtti.


Ordu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Neşide Tanrıverdi, besin zehirlenmesi belirtileri görülen öğrencilerin durumlarının iyi olduğunu, endişe verici bir durum olmadığını ifade etti. Dr. Tanrıverdi, zehirlenmenin nedenini henüz tam olarak bilmediklerini belirterek, "Gerekli görülen bazı öğrencileri servislere yatırdık. Diğer öğrencileri ise gerekli muayeneleri yaparak taburcu ettik" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2008 Cumartesi 13:52:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?