6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

18 yıl burnunda boncukla yaşadı

Ordu'nun Gölköy ilçesine bağlı İçyaka köyünde yaşayan Damla Avcı adlı genç kadın, 18 yıl burnundaki boncukla yaşadı.

Evli ve bir çocuk annesi Damla Avcı (20), burnundaki ağrıların artması ve nefes almakta zorlanması üzerine doktora başvurdu. Ordu Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Damla Avcı'nın burada yapılan muayene ve çekilen röntgen sonucunda burnunda kemik büyümesi tespit edilerek ameliyatına karar verildi.

Yapılan ameliyat sonrası doktorları da şok eden bir gelişme yaşandı. Damla Avcı'nın oynarken burnuna boncuk kaçırdığı ve boncuğun burnunda 18 yıl et ve kemik arasında kaldığı tespit edildi.

Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Damla Avcı, "Son iki yıldan beri nefes almakta zorluk çekiyordum. Sürekli baş ağrım vardı. Bundan yaklaşık 20 gün önce burnumda şişmeye başladı. Hiç nefes alamaz hale geldim. Ağrılar dayanılmaz boyuta ulaşınca doktora gittim. Ordu Devlet Hastanesi'nde kemik büyümesi teşhisiyle ameliyata alındım. Ameliyat sonrası ortaya çıkan durum hem doktorlar hem de benim için sürpriz oldu. Çocukken 2 yaşındayken burnuma kaçırdığım boncukla bunca yıl nasıl yaşadığım espri konusu oldu. Hastaneden çıkıp köye döndüğümde ben, akrabalarımız ve komşularımız bu olaya çok güldük. Şu anda sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 16:16:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?