7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

'2009'da 25 milyon turist bekliyoruz'

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Akdeniz'in turizm beldeleri Yunanistan ve İspanya'yı geçtiklerini kaydetti.

İnceleme ve denetimlerde bulunmak üzere karayoluyla Ordu'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ilk olarak Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu'nu makamında ziyaret etti. Kendisini başta AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, İlçe Kaymakamı Osman Günaydın, Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, AK Parti Ordu İl Başkanı Av. Oktay Çanak, AK Parti Ordu Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Han Ünal olmak üzere kalabalık bir partili grubun karşıladığı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ünye Belediyesi'nde partililere kısa bir konuşma yaptı.

Türkiye'nin turizm potansiyelini arttırdıklarını belirten Bakan Günay, "Dünyadaki ekonomik krize rağmen turizm sektörü olarak gayet iyi durumdayız. Komşumuz Yunanistan ve Akdeniz'in öbür kenarındaki İspanya'da turizm sektöründe yüzde 2 gerileme varken, Türkiye ise yüzde 15 ilerledi. Bu rakam neredeyse dünya ortalamasının 3 katıdır. 2009 yılında inşallah 25 milyon turist ağırlayacağız. Belki de 26 milyon olacak. 2003 yılında göreve geldiğimizde bu rakam 13 milyondu. Yani 5 yılda ülkemizin turizm potansiyelini 2 katına çıkardık" dedi.

Gelişen turizm sektörü içerisinde Karadeniz yaylalarının öneminin her geçen gün arttığına da dikkat çeken Bakan Günay, "Karadeniz olarak turizmden nasibimizi almamız için çarpık şehirleşmeden, çarpık yapılaşmadan, kötü inşaat planı yapmaktan vazgeçmemiz gerekiyor. Yaylalarımızı korumalıyız, kötü bir yapılaşma yapmamalıyız. Sinop'tan Artvin'e kadar yayla turizmini canlandırmamız gerekiyor. Denizlerimizi kirletmemeliyiz, sahillerimizi korumalıyız ki turist gelsin. Karadeniz eğer turizmden ekmek yemek istiyorsa denizini temiz tutmak, yaylalarını çarpık ve kimliksiz yapılardan uzak tutmak zorundadır" diye konuştu.

Bakan Günay, restorasyonu devam eden Ünye Kalesi'ni de ziyaret etti. 

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 15:40:52
Güncelleme :6 Aralık 2008 Cumartesi 15:55:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?