7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

23 Nisan kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 88. yıldönümü, Ordu'da coşkulu bir şekilde kutlandı.


Ordu 19 Eylül Stadı'nda gerçekleştirilen kutlamalar, Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, Garnizon Komutanı Celal Çürek ve Belediye Başkanı Seyit Torun'un öğrenci ve vatandaşları selamlamasıyla başladı.

Protokolün öğrenci ve vatandaşları selamlaması sırasında bayrak taşıyan bir öğrenci, havanın sıcak olması ve yorgunluk nedeniyle baygınlık geçirdi.

Baygınlık geçiren öğrenciye ilk müdahale kulübede yapıldıktan sonra ambulansa alındı. Sağlık ekipleri tarafından gerekli müdahalesi yapılan öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.


İstiklal Marşı ve bayrağın göndere çekilmesiyle devam eden törende Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun günün anlam ve önemliyle ilgili bir konuşma yaptı. Törende, Akyazı Çamsan İlköğretim Okulu öğrencisi asker kıyafetti Beyza Arslan'ın arkadaşlarıyla beraber 'Andımız'ı söylemesi büyük beğeni topladı. Minik Beyza görevini tamamladıktan sonra protokole de asker selamı vermeyi unutmadı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kutlamalarda, ilköğretim okulu öğrencileri çeşit kıyafetlerle geçiş töreni yaptı.


Öğrencilerinin geçişleri sırasında yöresel kıyafetli minikler törene katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından ayakta alkışladı. Tören geçişinden sonra Hamdullah Suphi Tanrıverdi İlköğretim Okulu ve Altınfındık İlköğretim Okulu öğrencilerinin saha içi gösterilerinden sonra program sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 17:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?