6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

5 parmaklarında 10 marifet

Ordu'da 7 yıldır eğitim veren Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencilerinden Semra Panik ve Emine Çakar, faaliyet gösterdikleri birçok spor branşında sayısız başarılara imza atıyor.


‘Beş parmağında on marifet var’ denilecek nitelikteki öğrenciler, halk oyunları, masa tenisi, atletizm, satranç gibi spor dallarında çok sayıda başarısı bulunuyor. Başarılı öğrenciler en son Emniyet Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Trafik Haftası nedeni ile okullar arası yol koşusunda yine madalya almaya hak kazandı. Normal öğrenciler ile işitme engellilerin katıldığı yarışmada Semra ve Emine yine büyük başarılara imza attı. Yıldız kızlar bin 500 metre yol koşusunda Emine il ikincisi olurken, Semra ise il üçüncüsü olma başarısını gösterdi.

İşitme engelli öğrencilerin başarısı bunlarla sınırlı kalmıyor. Son 2 ay içerisinde her hafta çeşitli yarışmalarda madalya alan Emine ve Semra'nın halk oyunları, resim çalışmaları ve masa tenisi, satranç branşlarında sayısız madalyaları bulunuyor. Giresunlu olan Semra ve Ordu'nun Aybastı ilçesinden Emine ailelerinden uzak yatılı olarak kaldıkları okullarında, sporda gösterdikleri başarıların yanı sıra derslerinde de olcukça başarılı. Semra ve Emine'nin en büyük hedefi ise kendilerine ait el sanatları atölyesi açmak ve tamamen kendi el emeği ürünlerini yaparak hayatlarını kazanmak.
Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Müdürü Hamdi Özcan, işitme engelli öğrencilerin sosyal hayata entegre olmaları için ellerinden gelen tüm yardımları yaptıklarını söyledi. Özcan, "Bu anlamda sosyal kültürel ve sportif faaliyetlere çok büyük önem veriyoruz. Ayrıca öğrencilerimizi mesleğe yönelik eğitiyoruz. Semra ve Emine'de olduğu gibi öğrencilerimizin başarıları buradan kaynaklanmaktadır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 13:55:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?