6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

5 tarihi cami onarıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, Ordu'da bakımsızlıktan izbe bir görünüm almaya başlayan 5 tarihi camiyi Vakıflar Genel Müdürlüğü kanalıyla restore ettirdiklerini söyledi. 

Yıllardır Türk-İslam eserlerine olan ilgisizlik sebebiyle vakıf eseri olan tarihi camilerin ihmal edildiğini, bazılarının yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını, bazılarının ise izbe bir görünüm almaya başladığını belirten Enver Yılmaz, bu camileri onararak günümüze kazandırmayı amaçladıklarını kaydetti. Geçen yıl tarihi Aziziye (Yalı) Camisi'ni yaklaşık 200 bin YTL'lik harcama ile yeni baştan restore ettiklerini ve çok güzel bir görünüm aldığını hatırlatan 
Yılmaz, ışıklandırma sistemi ile caminin geceleri de göze hoş gelen bir görünüme kavuştuğunu belirtti. 

2007 yılında 4 tarihi camiyi bakımsızlıktan kurtardıklarını belirten Yılmaz, "Ordu Hükümet Konağı’nın yanındaki 150 yıllık tarihi Hamidiye Camisi'nin restorasyonu, yine Perşembe ilçesinde tarihi Ağuşlu Camisi, Fatsa ilçesinde Yalıköy Camisi ve Ünye ilçesi Saray Camisi'nin restorasyonları bitirildi. Bu camiler en küçük bir tezhip sanatına varıncaya kadar elden geçirildi ve günümüze kazandırıldı. Tüm bu çalışmalar için yaklaşık 750 bin YTL harcandı. Ordu'da Türk-İslam eserlerini günümüze kazandırmaya ve gelecek kuşaklara aktarmaya devam edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 11:19:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?