6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

63 yaşında bilgisayar sertifikası aldı

Perşembe ilçesinde oturan 63 yaşındaki Kahraman Ergen, 180 saatlik kurs sonrası bilgisayar kullanmayı öğrenerek belgesini aldı.

Her yaştan 15 kursiyerin katıldığı bilgisayar kursunu başarıyla tamamlayan ve belge almaya hak kazanan isimler arasında bulunan 63 yaşındaki Kahraman Ergen, azmiyle herkesin takdirini kazandı. Kahraman Ergen, yaklaşık 2 ay süren eğitimden sonra hak kazandığı 'Bilgisayar İşletmenliği' belgesini Halk Eğitim Müdürü Kenan Set'in elinden aldı.

İlerleyen yaşına rağmen kursa gidip bilgisayar öğrenen Ergen gençlere, "Kahvehane köşelerinde boş boş oturmayın. Öğrenmenin yaşı yok. Gelin siz de bilgisayar öğrenin. Teknolojiye ve yeniliğe hep açık olun" tavsiyesinde bulundu.

Amacının internet üzerinden daha çok bilgiye ulaşmak olduğunu dile getiren Ergen, "Teknoloji çağında olduğumuz için evimize bilgisayar aldık. En azından açma kapamasını öğrenelim diye bilgisayar kursuna gitmeye karar verdim. Hemen Halk Eğitim Merkezi'ne müracaat ettim. Çok güzel bir aile ortamında bilgisayar eğitimini aldım. Bu nedenle başta Halk Eğitim Müdürü Kenan Set olmak üzere tüm personeline teşekkür ederim. Sıcak bir ortamda öğretmenlerimizin de güzel anlatımlarıyla kursu başarıyla bitirdim" diye konuştu.

Perşembe Halk Eğitim Müdürü Kenan Set ise, Kahraman amcanın herkese örnek olduğunu vurguladı. Kahraman Ergen'in bu azimli davranışından etkilenen her yaştan insanın kursa büyük talep gösterdiğini belirten Set, "Bu anlamda ben Kahraman amcaya çok teşekkür ediyorum. Hem gençler hem de yaşlılarımıza örnek oldu. Şu anda Kahraman amca gibi teknolojinin nimetlerinden faydalanmak isteyen iki büyüğümüz daha bize kayıtlarını yaptırdı" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 14:17:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?