6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

77 köyün yerleşik alan çalışması yapıldı

Ordu İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Bülent Civelek, il genelinde 77 köyün yerleşik alan çalışmalarının yapıldığını açıkladı.

İl Özel İdaresi tarafından köylerde hizmet kalitesinin arttırılması ve kaçak yapılaşmanın önlenmesi amacıyla köy yerleşik alanlarının belirlenme çalışmaları devam ediyor. Yerleşim yerlerinin dağınık olması nedeniyle hem bütçe hem de zaman kaybı yaşayan İl Özel İdaresi, yerleşik alanları tespit edilerek bunun dışında kalan yerlerde yapılaşmaya izin vermeyecek. Bununla ilgili Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nün daha önceki çalışmalarını devam ettiren İl Özel İdaresi Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, yaklaşık 90 bin YTL tutarındaki yaptığı ihalelerde 17 köyün daha yerleşik alan tespitini yaptı. İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Bülent Civelek, kadastro çalışmalarının tamamlanmasıyla çalışmalarının daha da hız kazanacağını söyledi.

Yaklaşık 490 köyde bulunduğu il genelinde kendilerinin de yaptığı çalışmalarla birlikte 77 köyün yerleşik alanının belirlendiğini ancak bunun henüz başlangıç olduğunu ifade eden Civelek,"İl genelinde yaklaşık 490 köyün olduğu göz önünde bulundurulursa 105 bin YTL bütçe bunların hepsinin gerçekleşmesi zor görülüyor. En son yerleşik alanlarının tespiti konusunda yaptığımız ihalede 17 köyü yaklaşık 90 bin YTL mal oldu. Bitirmek çok uzun zaman alacaktır. Kendi imkanlarımızı kullanacağız. Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü 60 köyün ihalesini yapmıştı. En son biz 17 köyü yaptık. Daha önce yapılanlarda merkez ağırlıktaydı. Yaklaşık 490 köyümüz var ve bunların yarısının kadastrosu yok. 2009 yaz sonunda büyük bir ihtimal bu çalışmalar bitmiş olacak. Kadastro çalışmaları bittikten sonra bizim çalışmalarımızda daha da kolay olacak. Tabi kıyı kesimlerdeki kadastro çalışmaları tamamlandığı için buralar daha hızlı yapılmış oldu. Tüm çalışmalar bittiğinde ise daha az bütçe ile daha çok iş yapılmış olacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 16:57:05
Güncelleme :1 Aralık 2008 Pazartesi 17:04:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?