7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

8 yıl sonra ikiz sevinci

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, 8 yıldır bebekleri olmayan Şükrü-Hayriye Güneş çifti, arzularına 2007 yılının son saatlerinde kavuşarak ikiz bebek sahibi oldu.

Bolaman beldesi Bozdoğan Mahallesi'nde ikamet eden ve 8 yıl önce evlenen Şükrü (34) ve Hayriye (37) Güneş çifti, aradan geçen süreye rağmen çocuk sahibi olamadı. Tüp bebek yöntemiyle hamile kalan Hayriye Güneş, 2007 yılının son saatlerinde, Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Süleyman Altınsoy tarafından yapılan başarılı bir sezaryen ameliyatıyla ikiz bebek dünyaya getirdi. Aile, ikisi de erkek olan bebeklerden 3.2 kilo ağırlığındakine Okan Batı, 3.1 kilo olana da Furkan Ege ismini verdi.

Fatsa Devlet Hastanesi'nde ameliyathane personeli olarak görev yapan Şükrü Güneş, 8 yıl önce Hayriye Güneş ile yaşamını birleştirdiğini ancak çocuk sahibi olamadıklarını belirterek, "Çocuğumuz olmayınca doktorlar tarafından önerilen tüp bebek yöntemine başvurduk. Samsun İlk Adım Merkezi'nde 2007 yılının Şubat, Mart ve Nisan aylarında tüp denemesi yaptık ve sonuç aldık. İlk tüp bebek denemesi başarılı oldu. Sonunda muradımıza erdik. Çok mutluyuz" dedi.

İkizlerin annesi Hayriye Güneş, "Çok mutluyum. Tüp bebek yöntemini çocukları olmayan herkese öneririm" diye konuştu. Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, hastanede bulunduğu sırada tesadüfen öğrendiği tüp bebek yöntemiyle doğan ikiz bebekleri ziyaret etti.

Kaymakam Yurdaer Şükrü-Hayrıye Güneş çiftini tebrik ederek, "Hayırlı olsun.Ailenin gözü aydın ve çocuklarının bahtı açık olsun. Allah analı babalı büyütsün" temennisinde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 14:59:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emine güler IP: 88.224.150.xxx Tarih : 3.01.2008 19:11:03

bende çok sevindim.allah analı babalı büyütsün