6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

95 yaşında büyüteçle gazete okuyor

Ordu'da, yarım asırdır günlük gazete okuyan 95 yaşındaki dede, gözleri bozulunca alışkanlığına 6 yıl önce aldığı büyüteciyle devam ediyor.


Ordu'da yıllardır çiftçilikle uğraşan ve ilkokul mezunu olan İbrahim Kutlubaş, yıllar önce eline aldığı gazeteyi bir daha hiç bırakmadı. Aradan geçen uzun yıllar günlük gazeteleri takip eden İbrahim Kutlubaş, gazeteleri en küçük ayrıntılarına kadar okuyor.

Yıllar geçtikçe yaşıyla beraber gözleri de bozulan Kutlubaş, bu alışkanlığına aldığı gözlüğüyle devam etti. Uzun yıllar gözlükleriyle idare eden İbrahim dede, en son 6 yıl önce gözlükleri de okumasına yetmeyince çareyi büyüteçte buldu. Hemen gidip bir büyüteç alan okuma sevdalısı İbrahim Kutlubaş, 6 yıldır günlük gazete okuma alışkanlığa bu şekilde devam ediyor. Her gün büyük bir heyecanla kendi gazetesini kendi alan İbrahim dede, en çok ekonomi haberlerini okuyor. Son dönemde çıkan şehit haberlerine oldukça üzülen İbrahim dede, bölgeyi ilgilendiren fındık haberlerini de büyük bir titizlikle takip ediyor. İlk gazeteyi eline ne zaman aldığını tam olarak hatırlamadığını, ancak yarım asrı geçtiğini anlatan İbrahim Kutlubaş, "Gazeteleri ilk elime aldığım günden bu yana takip ediyorum. Ancak köyde bulunduğum bazı günler gazete bulamadığım için okuyamadım. Onun haricinde günlük olarak takip ederim" dedi.


6 yıl öncesine kadar gözlükleriyle idare ettiğini belirten gazete kurdu İbrahim Kutlubaş, "Uzun yıllar gözlüklerimle idare ettim. Ancak bir süre sonra onlarda gazete okumama yetmemeye başladı. Ben de çareyi büyüteçte buldum. 6 yıldır en büyük yardımcım büyütecim. Onun sayesinde bu büyük tutkumdan geri kalmadım. Eskiye göre çok daha yavaş okuyabiliyorum, ancak bundan hiç şikayetçi değilim. Usanmadan, sıkılmadan okuyorum. Gençlere de bu konuda en büyük tavsiyem okusunlar. Kurtuluşun yolu okumaktan geçiyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 17:04:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?