7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Acaristan'a yatırım daveti

Acaristan Özerk Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı Iraklı Goredze ve Ekonomi Bakan Müşaviri Tamaz Shavadze onuruna yemek verildi.

Yemekte konuşan Iraklı Goredze, iş adamlarını Acaristan'a yatırım yapmaya davet etti.
Atatürk Parkı Kafe Restaurant'ta düzenlenen yemekli toplantıya İlçe Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Tanrıkulu ve Fatsalı iş adamları katıldı. Toplantıda ilk konuşmayı yapan FATSO Başkanı Fahri Tanrıkulu, Gürcistan ile komşuluk ilişkilerinin yanı sıra akrabalık bağlarılarının da olduğunu belirterek, "Bu anlamda biz Gürcistan ve Acaristan'ı diğer komşularımızdan hep farklı bir yerde görüyoruz" dedi. Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer ise, iki ülke arasında dostluk
bağlarının her geçen gün daha da güçlenerek devam ettiğini ifade ederek, "Bundan sonra daha somut adımlar atılmalı. Karşılıklı sosyokültürel ve ekonomik anlamda birlik ve beraberlikler tesis edilmeli" diye konuştu.


Toplantıda son konuşmayı yapan Acaristan Özerk Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı Iraklı Goredze, Türkiye'ye çok geldiğini, ancak Fatsa'ya ilk defa geldiğini vurgulayarak, "Burada kendimi evimde gibi hissediyorum. Karadeniz bizim evimizdir. Bizim Türkiye ile ilişkilerimiz çok farklı boyut kazandı. Karşılıklı yatırımlarımız bundan sonra da devam edecek" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 22:22:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?