6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Aile şirketlerine tavsiye

Ordu Genç İş Adamları Derneği (ORGİAD) Başkanı Ayhan Kaymaz, Türkiye'deki şirketlerin yüzde 95'inin aile şirketleri olduğunu belirterek, "Şirketler geleceğe güvenle bakmak istiyorsa kurumsallaşmak zorundadır" dedi. 

'Kalite, şirket birleşmeleri ve kurumsallaşmanın' günümüzün ekonomi trendleri olduğuna dikkat çeken Ayhan Kaymaz, kurumsallaşmanın bir şirketin geleceğe taşınması ve kuşaktan kuşağa geçmesi için son derece önem taşıdığını belirtti. Türkiye'deki şirketlerin yüzde 95'inin aile şirketi olduğunu kaydeden Kaymaz, kurumsallaşamayan şirketlerin ikinci kuşaktan sonra ömrünü tamamladığını söyledi. 

Kaymaz, şöyle konuştu:
"Aile işletmelerinin ayakta kalabilmek için kaliteye ve kurumsallaşmaya önem vermesi gerekir. Ekonomi sürekli bir değişim yaşamakta olup, rekabet hızla artmakta, aile şirketlerinin geleceğe güvenle bakabilmeleri için kurumsal kimlik kazanmaları zorunlu hale gelmiştir. Aile şirketleri kalite ve kurumsallaşma başta olmak üzere yetki devri, yönetim organizasyonu, sorumluluk gibi bir çok alanlarda sorunlar yaşamakta olup, bu sorunların çözümü aile şirketleri sahibi ve profesyonel yöneticilerin kendilerini geliştirmeleri ve konuyla ilgili bilgi ve becerilerini arttırmalarına bağlıdır. Temel amaç aile birliğini koruyarak kurumsallaşmayı başarmaktır. O halde hedef aile şirketi karakterinin verdiği potansiyel gücü koruyarak kurumsallaşmak olmalıdır."

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 12:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?