7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Ailede şiddet konulu konferans

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Veysel Çakı, "Ailenin sağlam temellere oturması demek, o toplumun geleceğe güvenle bakması demektir" dedi.


Fatsa İlçe Müftülüğü tarafından '25 Kasım Ailede Şiddeti Önleme Günü' nedeniyle bir konferans organize edildi. İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Fatsa Müftüsü Şenel Yılmaz, Ordu'daki gibi Fatsa'da da bir Aile Bürosu kurmak istediğini açıkladı.
Daha sonra, 'Ailede Şiddeti Önleme' konulu bir konferans veren Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Veysel Çakı, "Ailede şiddetinin önlenmesi için önce o yuvayı kurmadan önce sağlıklı temellere oturtulması lazım. Bütün sıkıntı oradan kaynaklanıyor. Baştan binanın temeli sağlam olmazsa, sonradan sıkıntılar yaşıyor. Sonra bu sıkıntılar kolay çözülmüyor. Toplumun en temel kurumlarından birisi ailedir. İnsanlık tarihi kadar da eskidir. Ailenin sağlam temellere oturması demek, o toplumun geleceğe güvenle bakması demektir. Sağlam temelli, Allah ile Peygamber ile barışık sağlam bir aile yapısında sağlam insanlar yetişir. Bir insanın yuva kurmadaki kararı hayatının en önemli kararıdır. Yuvasında mutlu olamayan yuvasında başarılı olamayan hayatta başarılı olamaz. Yapılan istatistikler gösteriyor ki, Türk toplumunda boşanma oranı binde 5'lerde iken, son yıllarda bu maalesef artmıştır" diye konuştu.


Programda İl Müftülüğü Vaizesi Süheyla Kılıç da Aile Bürosu'nun işleyişi konusunda bilgiler verdi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 17:14:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?