7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

AK İl Başkanı yalanladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu İl Başkanı Oktay Çanak, DSP'li Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'un kesinlikle AK Parti'den belediye başkan adayı olmayacağını açıkladı. 

İl binasından Merkez İlçe Başkanı Uğur Gümüş'le ortak bir basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Oktay Çanak, kamuoyunda 'DSP'li Seyit Torun'un AK Parti'den belediye başkan adayı olacağı' söylentilerine cevap verdi. Bu tür söylentilerin artması üzerine böyle bir açıklama gereği duyduklarını belirten Çanak, "Açık ve net olarak söyleyeyim, Seyit Torun'un AK Parti'den belediye başkan adayı olacağı yönünde tüm ifadeler ve söylentilerin hepsi gerçek dışıdır, yalandır. Buna ilişkin hiçbir haber doğru değildir" dedi. 

2004 yerel seçimlerinde de bu tür söylentilerin çıktığını, ancak bu kez anında iddialara cevap vereceklerini ifade eden Çanak, "Bu söylentilerin hiçbiri parti yetkililerini bağlamamaktadır. 28 Mart 2004 seçimlerinde buna benzer söylemlerle karşılaştık. Ama bu kez teşkilat olarak bu ifadelerin hiçbirini cevapsız bırakmayacağız. Bu şekildeki yanlış haberlere anında cevap vereceğiz. Bu söylemleri kullananların hiç şüphesiz amacı, AK Parti'yi zafiyete düşürmek gayretidir. AK Parti 19 Aralık tarihine kadar aday adaylık sürecini yaşamaktadır. Bu süreç bittikten sonra Ordu halkımıza yakışan, şehre uygun yaşam tarzını kazandıracak, iktidarla yerel yönetimi buluşturacak bir başkan adayımızı ortaya koyacağız. Biz Türkiye'de tüm illerde olduğu gibi Ordu'nun her yerinde iddialıyız. Hepsine adayız ve hepsini kazanacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2008 Cuma 15:17:58
Güncelleme :12 Aralık 2008 Cuma 16:36:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?