6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Akçatepe köyünde domuz nöbeti

Ordu merkeze bağlı Akçatepe köyündeki fındık bahçelerine ve tavuk çiftliklerine dadanan domuz sürülerine karşı, köy gençleri geceleri nöbet tutmaya başladı.

Akçatepe köyündeki tarlalara ve tavuk çiftliklerine inen domuz sürüleri, köy sakinlerinin korkulu rüyası oldu. Köyde yaşayan gençlerden Hacı Usta (28) ve Volkan Usta (24), gece yarısı gelen domuz sürülerini kovalamak için nöbet tutmaya başladı.

Fındık bahçelerine büyük zarar veren domuzları köpekleriyle birlikte kovalayan Hacı Usta, 15 gün süren nöbetin sonunda yaklaşık 160 kiloluk bir domuzu vurmayı başardı. Amcasının oğluyla birlikte sürüden bir domuzu vurmayı başaran Hacı Usta, aç kalan domuzların köy için büyük tehlike oluşturduğunu belirterek yetkililerden yardım istedi.

Domuzların fındık bahçelerine ve sebzelere büyük zarar verdiğini, köpek sayılarını artırmalarına rağmen sürüye karşı koyamadığını kaydeden Hacı Usta, onları öldürmekten başka çarelerinin olmadığını ifade etti.

Usta, "Domuzlar çok kalabalık. İçlerinde ağırlığı 300 kiloya kadar ulaşan domuzlar var. Amcamın oğlu ile birlikte her gece nöbet tutuyoruz. Gündüz değil de, gece geliyorlar. Fındık bahçelerimize büyük zarar verdiler. Onları öldürmekten başka çaremiz yok" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 12:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?