7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Ali'nin Karavan Lokantası

Ordu'da emekli bir vatandaş, 'Sahil Sefası' ismini verdiği midibüsle istenilen manzarada yemek keyfi yaşatmak için karavan lokanta uygulamasını hayata geçirdi.


Türkiye'nin dört bir yanında bulunan karavan lokanta uygulamasına farklı bir bakış açısı getiren Ordulu Ali Bayram (50), istenilen manzarada lokanta keyfi yaşatıyor.

Özel bir şirkette yıllarca şoförlük yaptıktan sonra emekli olan Ali Bayram, istihdama katkıda bulunmak için uzun süre ne yapacağını düşündü. Türkiye'de ve çevre illerde çok sayıda bulunan karavan lokanta uygulamasına kafa yoran Ali Bayram, farklı olmak düşüncesiyle manzaraya göre lokanta keyfi düşüncesini geliştirdi.

Tüm birikimlerini 'Sahil Sefası' adını verdiği karavan lokantaya harcayan Bayram, yapımı yaklaşık 1.5 ay süren seyyar lokantasıyla şimdilik Tayfun Gürsoy Parkı'nda hizmet veriyor.

Gelen talepler neticesinde istenilen manzarada hizmet vereceklerini belirten Ali Bayram, Ordu'da bu tür bir uygulamayı ilk defa kendilerinin hayata geçirdiğini söyledi. Amacının çift katlı daha büyük bir lokanta açmak olduğunu, ancak şehrin küçük olması nedeniyle bu kararından vazgeçtiğini dile getiren Ali Bayram, "Amacımız insanlarımızın hayran kaldığı güzel manzaralarda onlara yemek keyfi yaşatmak. İnsanların rahatça yemek yiyebileceği, çay içebileceği bir aile ortamı oluşturmak" dedi.


13 yıldır aşçılık yapan Mustafa Eren'le (45) bu zorlu yolculuğa çıktıklarını ifade eden Ali Bayram, gezici karavan lokantalarında, köfte, et-tavuk sote, tost ve her türlü meşrubatın bulunduğunu ayrıca isteğe başlı olarak yemek çeşitlerinin de yapılabileceğini sözlerine ekledi

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 18:10:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?