6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Altaş Beton, hedef büyüttü

Ordu'da 1.5 yıldır faaliyet göstermesine rağmen kısa zamanda kendini ispatlayan Altaş Beton, ürettiği yüksek mukavemetli beton ile Karadeniz Bölgesi'nde bir ilke imza attı.

Kurulduğu günden bugüne kadar geçen kısa süre içinde ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 18001 İşçi Sağlığı ve Güvenliği Sistemi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgelerini alarak kalitesini tescilleyen Altaş Beton, mukavemeti en yüksek C 50 sınıfı beton üretti. Bölgede C 20, C 25 ve C 40 sınıfı beton üreten inşaat firmalarının bulunduğu ortamda ilk kez mukavemeti en yüksek C 50 sınıfı beton üreterek kullanan Altaş Beton, hedef büyüttü.

Laboratuvar şartlarında yüksek kalite beton üretimi için yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Altaş Beton Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Altaş, "Yüksek mukavemet gerektiren köprü ayakları ve yüksek katlı binalarda kullanılan C 50 sınıfı betonu ortaya çıkarmak için yoğun bir çalışma sergiledik. Bu betonda kullanılan granit, kalker hatta çakılları dahi özenle seçtik. Agrega ve graniti Tirebolu'dan, kalkeri Samsun-Kavak'tan getirdik. Ayda 30 bin metreküp betonu rahatlıkla üretebiliyoruz. Şu anda 34 ve 39 metrelik pompalara sahibiz. Nisan ayında gelecek 47 metrelik pompamız ile bölgenin en yüksek pompasına sahip olacağız" dedi.

HEDEF C-100
Hedeflerinin yüksek mukavemetli beton üretmek olduğunu kaydeden Uğur Altaş, bununla ilgili laboratuvar çalışmalarının da sürdüğünü bildirdi. İstanbul-Marmaray'da C-100 sınıfı beton kullanıldığını hatırlatan Altaş, bölgede henüz ihtiyaç olmasa bile geleceği düşünerek bununla ilgili çalışmalara başladıklarını vurguladı. Altaş,"C 100 sınıfı betonlar deniz üzeri limanlarda, barajlarda, çok yüksek binalarda kullanılıyor. Beton sınıfı yükseldiği sürece demir kullanımı azalıyor. Ayrıca kendinden birleşen beton üretiyoruz. Bu betonun üretimi çok zor ve büyük riskleri vardır. İmalat yapılan pompalarda donma olabilir veya kimyasal da kullanıldığı için beton donmayabiliyor. Bunlar zor üretimlerdir. Gerçek hedefimiz halka, bölgeye ve ülkemize hizmetin ve kalitenin en iyisini kazandırmak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 12:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?