6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Altın Karadenizliden ilgi görmüyor

Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Adnan Keskin, son 3-4 ay içerisinde rekor artış gösterdikten sonra duraklama dönemine giren altının bölge halkı tarafından yatırım aracı olarak görülmediğini söyledi.

Adnan Keskin, çiftçi kesiminin geçmişte olduğu gibi bu alanı artık yatırım amaçlı düşünmemesiyle birlikte satışların durma noktasına geldiğini belirtti. Cumhuriyet tarihinde altının son dönemde olduğu gibi hiç bu kadar artmadığını hatırlatan Keskin, "Altın son dönemde büyük bir artış gösterse de şu an biraz geri dönüş oldu. Biz bunu mehter takımının hareketlerine benzetiyoruz. İki ileri bir geri ancak orta ve uzun vadede altının yine artacağını tahmin ediyoruz" dedi. 

Türkiye genelindeki yatırımcıların altını satış yönünde eğilime geçmesinin Karadeniz Bölgesi'nde yaşanmadığını belirten Keskin, "Bölgede hem alım hem de satışlarda bir hareketlenme olmadı. Zaten bölgede yatırıma yönlenebilecek kesim ancak yüzde 20 ile ifade edilebilir. Bu kesim içerisinde de altına yatırım yapacak kişi sayısı da çok az. Vatandaşlar yatırımlarını daha çok gayrimenkul alımlarıyla değerlendirmeye çalışıyor" diye konuştu.

"BÜYÜK ŞİRKETLER KRİZDE ALTINA YÖNLENİYOR"
Türkiye'de, ABD krizinin çok fazla hissedilmediğini, ancak AB'de yaşanan olumsuzlukların ülkeyi derinden etkileyeceğini savunan Keskin, şöyle konuştu:
"Avrupa'daki büyük banka veya şirketlerin yakın zamanda kar-zarar açıklaması yapmaları Türkiye'yi çok daha fazla etkileyecektir. ABD'de yaşanan kriz ülkemizde çok fazla hissedilmedi. Ancak, Avrupa'ya biz göbekten bağlıyız. Buradaki olaylar bizi daha çok etkiler ve sarsar. Olası bir durumda fonlar ve büyük bankalar kriz beklentisinde altına yönlenirler. Bu beklentilerden dolayı altında suni artışlar ve düşüşler yaşanır. Yakın vadede suni iniş veya çıkışlar yaşanabilir. Ancak altın her zaman için karlı bir
yatarım olacaktır."

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 14:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?