6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Amatör Kulüpler çim saha istiyor

Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASFK) Başkanı Osman Çakmak, Orduspor'un suni çim sahasının amatör spor kulüplerine verilmesi gerektiğini söyledi.


Yönetim kurulu üyeleri ile il genel meclisi toplantısına katılan Osman Çakmak, amatör spor kulüplerinin yaşadığını sıkıntıları ve çözüm önerileri konusunda mecliste açıklamalarda bulundu.

Göreve yeni geldiğini ve Ordu ili olarak çevre illerden hem tesis hem de alt yapı olarak oldukça geri kaldıkları ifade eden Çakmak, "Amatör durumu içler acısı. Kulüpler tamamen karşılıksız ve büyük bir özveri ile ayakta duruyor. 50 yıllık olup tabelası olamayan kulüplerimiz var" dedi.


Ordu'da 41 amatör spor kulübü ve yaklaşık 20 bin lisanslı amatör sporcunun bulunduğunu ifade eden Çakmak, "Ülkemizin zor şartlarında gençlerimize spor yaptırmanın sıkıntıları herkes tarafından görülmektedir. Ordu'da amatör kulüplerindeki arkadaşlarımızdan her biri buralardan hiçbir maddi menfaat beklemeden çalışıyorlar. Büyük bir özverili ile internet kafelerden kahve köşelerinden gençlerimizi kurtarıyorlar. Ankara'da ASFK başkanlarıyla yaptığımız görüşmelerde Ordu ili olarak çok acı gerçeklerle karşılaştım. Türkiye genelinde tesis ve alt yapı olarak çok iyi yerlerde olduğumuz söylenemez. Bu açıdan herkesten destek bekliyoruz" diye konuştu.


Yıl içerisinde sadece 950 futbol müsabakasının yapıldığını ancak mevcut sahaların ihtiyaçlara cevap vermediğini ve Orduspor'un çim sahasının amatör kulüplerine tahsis edilmesi konusunda talepte bulunan Çakmak, "Amatör kulüplerin bir lira geliri yok. Orduspor'un hem geliri hem de üç sahası var. Şuan kulübe tahsis edilen ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün elinde olan suni çim sahanın devrinin acilen yapılması gerekmektedir. Çünkü maçlarımızı oynayamıyoruz. Sahalarımız çok sıkıntılı.

En büyük sıkıntıyı bu hafta yaşadık. Çok büyük baskılara rağmen sahamız olmadığından dolayı zorla oynattık. Bundan sonra federasyon tarafından sahaların yetersizliğinden dolayı grup maçlarının da verilmeyeceği söyleniyor. Amatör spor kulüpleri olarak sadece bir yılda futbol maçlarında yaklaşık 950 müsabaka oynuyoruz. Diğer spor aktivitelerini de düşündüğümüz zaman bu çok büyük bir noktaya ulaşıyor. Bu açıdan öncelikle Orduspor'un suni çim sahasının amatöre tahsis edilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 19:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?