6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Anlayan'dan eleştirilere cevap

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, ilçede yapımı devam eden 500 araç kapasiteli kapalı otopark inşaatında çalışmaları yerinde inceledikten sonra eleştirilere cevap verdi.

500 araçlık kapalı otopark inşaatı, fındık hasat sezonu olmasına rağmen aralıksız olarak sürüyor. Yaz sezonunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını belirten Başkan Anlayan, "Başladığımız projeleri tamamlamak için biz de yoğun bir şekilde çalışmalarımızı hızlandırdık" dedi.

Belediye çalışmaları hakkında yapılan bazı eleştirilere değinen Başkan Anlayan, "Yapılan eleştirilere çok sık cevap vermiyorum ama bugün bazı eleştirilere cevap verme ihtiyacı hissettim. Belediye Başkanı seçildiğimden bu yana hiç siyasi davranmadım, her siyasi ve sosyal kesimi kucaklayarak onlarla birlikte hizmet yapmaya çalıştık, bu şekilde yapmaya da devam edeceğiz. Muhalefet her zaman olacak, bu siyasetin doğasında vardır. Biz her türlü eleştiriye de açığız. Ama bazen hukuki mesnetten uzak, resmi bilgileri bilmeksizin ve bizim somut çalışmalarımızı bilmeden yapılan eleştiriler yanlış anlaşılmalara mahal veriyor. Bizi eleştirsinler ama teknik ve hukuki bilgi almadan eleştiri yapmasınlar, yoksa boşa düşerler" dedi.

"BAZILARININ KULAKLARI YOK DUYMUYORLAR, GÖZLERİ YOK GÖRMÜYORLAR"

CHP Fatsa İlçe Başkanı Yüksel Pekbüyük'ün eleştirilerini cevaplayan Başkan Anlayan, şunları söyledi: "Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bizim bazı çalışmalarımızı beğendiğini söylemiş. Bundan dolayı da çok mutlu oldum. Ama 2 projemiz hakkında kendisinin eksik bilgileri olduğunu gördüm. Dolayısıyla hem onu hem de Fatsa kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hissettim. Sayın Pekbüyük, Elekçi Irmağı Sandal Sefası Projesi'nin hayata geçirilmediğini, proje resminin orada boşuna durduğunu ve kaldırılması gerektiğini söylemiş. Biz 3 yıldır bu projenin alt yapısı ile uğraştık. Irmağın temizlenmesi, kaya tahkimatı ve sette yapım işleri tamamlandı. Şimdi ise üst yapı çalışmalarına başlıyoruz. Irmak boyunca kanal üzerindeki alanda yapılacak olan, park, yeşil alan, mesire alanları ve otuma yerleri yapım ihalesine çıktık. İhalemizi yaptık. 1 milyon 150 bin YTL yaklaşık maliyetle ihaleye çıktık ve 950 bin YTL'ye buranın ihalesini verdik. Şimdi ihaleyi alan şirketle sözleşmemizi imzalayacağız. Eylül ayı içinde burada hızlı bir çalışmanın başladığını herkes görecektir. Bu proje seçime kadar kesinlikle tamamlanacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

İkinci konuda otopark konusu. Biz kapalı otopark projemizi sürekli anlatıyoruz ama bazılarının kulakları yok duymuyorlar, gözleri yok görmüyorlar. Daha önce burada bulunan otopark alanı 4 bin metrekare üzerine kurulmuş ve 150 araç kapasiteli idi. Şimdi ise 14 bin metrekare bir alanda toplam 500 araçlık bir otopark yapılıyor. Burada kapasitenin artırmadığı söyleniyor. 150 araçlık otopark, 500 araçlık otoparka dönüşüyor.

Buradaki farkı başka nasıl anlatırız bilemiyorum. Burası bizden önce 1996 yılındaki belediye meclisinden otopark alanı olarak tahsis edilmiş ve bizden öncede otopark alanı olarak kullanılıyordu. Biz bu projeyi hazırlarken, 1 ay İçişleri Bakanlığı kontrolleri tarafından incelenerek ve onay verildikten sonra çalışmalara başladık. Bunu da biz istedik. Çünkü ilerde her hangi bir hukuki sıkıntıya düşmeyelim diye. Önceki yeşil alandan daha fazla yeşil alanı bu proje yerleştirdik.”

Başkan Anlayan, Fatsa'nın gelişmesi ve güzelleşmesi için sürdürdükleri çalışmaların aralıksız edeceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 12:06:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?