6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Arjantinli çift Fatsa'dan geçti

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te yaşayan bilgisayar programcısı Gustovo Cieslar, eşi Elke Jeannette ile 2003 yılında motosikletle başladığı dünya turunda Ordu'nun Fatsa ilçesinde 75 bininci kilometreye ulaştı. 

23 Ekim 2003 yılında ilk olarak tek başına dünya turuna çıkan Gustovo Cieslar, daha sonra turunun İspanya ayağında inşaat mühendisi sevgilisi Elke Jeannette ile evlendi. Çift 54 ayda 22 ülke gezdi. Dün Ordu'nun Fatsa ilçesinde Sanayi Sitesi'nde mola verdikleri sırada Fatsa Motosiklet Derneği Başkanı Ali Baba ile tanışan çiftler, geceyi Fatsa Belediye Plajı'nda geçirmeye karar verdi. Çiftler dünya turunu 12 Ekim 2008'de Avustralya'nın Brishane kentinde sona erdireceklerini söyleyerek, "Turumuz
tamamlandığında 66 ayda 47 ülke gezmiş olacağız. 31 Temmuz 2009'da Arjantin'e döneceğiz ve burada okulumuzu bitireceğiz. Bu dünya turundan zevk alıyoruz. Her yerin çeşit çeşit özelliklerini görmek bizlere inanılmaz zevk veriyor. Konakladığımız yerlerde inanılmaz misafirperverlik örnekleri görüyoruz. Dünyanın en mutlu insanı biziz" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 12:48:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?