6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Arpacıoğlu 2007 icraatlarını anlattı

Ordu'nun Ünye İlçe Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu düzenlediği basın toplantısında, 2007 yılında yaptığı çalışmaları anlattı.

2007 yılı icraatlarını 33 başlıkla özetleyen Başkan Arpacıoğlu, uyguladıkları projelerin tamamının kendilerine ait olduğunu ve daha önceki yıllardan kalan işler olmadığını ifade etti. Hedefledikleri projeleri bir bir hayata geçirdiklerini ve daha sonra yenisine başladıklarını anlatan Arpacıoğlu, “Bu da işlerimizi kolaylaştırıyor. Başta Atatürk Parkı Projesi, Doğu Batı Arıtma Tesisi, Niksar Caddesi, Cumhuriyet Meydanı Projesi, içme suyu ve köprüler olmak üzere toplam 33 projenin Ünye için önemi büyük” dedi.

Belediyeyi devraldıklarında proje yönünden eksiklerinin olduğunu dile getiren Başkan Arpacıoğlu, “Bu eksikleri süratle giderdik. Emekli olan personelinin parasını ödeyemeyen belediyeyi, personeline hiç borcu olmayan bir belediye haline getirdik. Daha önceki dönemlerde hep personel maaşları konuşulurken, şimdi ise artık onlardan bahsedilmiyor” diye konuştu.

Bu yıl yapılacak olan festivalin 5 güne çıkarıldığını açıklayan Başkan Arpacıoğlu şunları söyledi: “Kültürel faaliyetlerimiz her alanda devam ediyor. Sportif alanlarda Türkiye birinciliklerimiz ve derecelerimiz var. Geçtiğimiz yıl ilk olarak rahvan at yarışları düzenleyerek Karadeniz'de uzun zamandır yapılmayanı yapmış olduk. Yenilikleri yapmaya devam ediyoruz. Yenilik olarak yine Çocuk Meclisi ve Kadınlar Meclisi kurduk."

Yapılan projelerden en büyüğü olarak Doğu ve Batı Arıtma Tesisi'ni gösteren Arpacıoğlu, "Karadeniz Bölgesi'nde Samsun'dan sonra sadece Ünye'de bulunan arıtma tesisi denizimizi daha da temiz bir duruma getirecek ve artık her taraftan denize girme imkanımız olacak. Bu proje sayesinde kanalizasyon sorunumuz da ortadan kalkmış oluyor" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 18:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?