6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Aşı çalışmaları sürüyor

Ordu'da, Sağlık Müdürlüğü tarafından 2008 yılında başta hepatit-B, kızamık ve çocuk felci aşısı olmak üzere toplam 190 bin 717 aşı yapıldı.

Ordu Sağlık İl Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi, bakteri ve virüslerin insanlarda hastalık yapma karakterlerinden arındırılması ya da bazı mikropların salgıladığı zehirli etkileri ortadan kaldırmak için aşı çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda 2008 yılı ilk yarısında 11 farklı türde aşı çalışması yapıldı. Başta Hepatit B, kızamık, tetanoz difteri ve çocuk felci aşısı olmak üzere il genelinde toplam 190 bin 717 aşı yapıldı. Aynı periyotta 65 bin 654 ile en çok hepatit-B aşışı yapılırken, çeşitli yaş grubundaki çocuklara 17 bin 401, 5'li karma aşı yapıldı.

Ordu Sağlık İl Müdürü Halis Türkyılmaz, bütün çocuklara doğar doğmaz takvime uygun bir şekilde aşı yapılması gerektiğini söyledi. Bunun dışında sadece çocuklar değil doğurganlık çağındaki kadınların da tetanoza karşı aşılanması gerektiğini belirten Türkyılmaz, "Ayrıca riskli grupta yer alan erişkinler hepatit B, difteri, tetanoz, grip aşılarını yaptırmalı. Hastalıklar açısından riskli ülkelere seyahat edecekler ise bölgenin özelliğine göre gerekli aşıları yaptırmalıdırlar" dedi.

Halis Türkyılmaz, aşı uygulamalarının sağlık ocakları, sağlık evleri, ana çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezleri, devlet hastaneleri ve toplum sağlığı merkezlerinde yapılabildiğini hatırlattı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 18:34:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?