6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Aslan payı Mesudiye'nin

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde yapımı devam eden Mesudiye Yatılı İlköğretim Okulu pansiyonu için 305 bin YTL ödenek aktarıldı.


Ordu İl Genel Meclisi kasım ayı üçüncü birleşim toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ordu il genelinde ilköğretim okullarının donatım giderlerinde kullanılması amacıyla gönderilen 391 bin YTL'lik ödeneğin 305 bin YTL'sinin Mesudiye Yatılı İlköğretim Okulu'na aktarılmasına ilişkin teklif görüşüldü. Yapımı halen devam eden ve yaklaşık 300 öğrencinin eğitim öğretim görmesi planlanan okulun pansiyonunun donatım ihtiyacının karşılanması amacıyla bakanlık tarafından gönderilen ödenek mecliste tartışmalara neden oldu. Bazı meclis üyeleri bu miktarda bir ödenekle 40 farklı okulun donatım ihtiyacının karşılanabileceğini, bu oranda bir paranın aktarılması durumunda yerinin nasıl doldurulacağını soruldu. Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Demiröz, bakanlık tarafından gönderilen ödeneğin zaten 305 Bin YTL'lik kısmının tahsisli geldiğini kaydetti. Paranın Mesudiye'ye tahsisi konusunda kendilerinin bir takdirinin bulunmadığını ifade eden Demiröz, "Zaten bu para Ziraat Bankası'na İl Özel İdaresi hesabına yatmıştır. Sadece meclisin onayı gerekiyor" diye konuştu.


Bu oranda bir miktarın aktarıldığı okul için öğrenci sayısının yeterli olup olmadığı yönündeki soruları yanıtlayan Demiröz, "Yakında teslimi yapılmış olacak okulun şuan yüzde 80'i tamamlandı. Gerçekten ihtiyaçtan doğan bir okuldur. Yatılı bölge okulu olarak kullanılacak ve yaklaşık 300 öğrenci sayısı ile eğitim öğretimini yapacak. Okulun tamamlanmasıyla merkezde bulunan tüm yatılı okulların hepsi bu okula aktarılacak. Böylece okul kapasitesi tam olarak dolmuş olacaktır. Okul tamamlandığında taşımalı okul kapsamında bulunan öğrenciler buraya aktarılarak Mesudiye'nin bütün sorunları çözülecektir. Bu açıdan son derece gerekli bir yatırımdır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 17:44:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?