6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Atatürk'ün Ordu'ya gelişi kutlandı

Ordu'da, Atatürk'ün şehre gelişinin 84. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.


Atatürk'ün Ordu'ya ilk ayak bastığı İlk Adım İskelesi'nde düzenlenen çelenk koyma töreniyle başlayan kutlamalara ilgi oldukça büyüktü. Ordu Valiliği ve Belediye Başkanlığı çelengin konulmasından ardından kurumlar ve çeşitli siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşları çelenklerini bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra tarih öğretmeni Yeter Öztürk tarafından Atatürk'ün şehre gelişi hakkında bilgiler verildi. Daha sonra protokol üyeleri yapımı büyük ölçüde tamamlanan İlk Adım İskelesi'nde yürüyerek deniz manzarası seyretti. Çelenk koyma töreninin sona ermesiyle Ordu Valisi Ali Kaban ve protokol üyeleri, 1924 yılında Hükümet Konağı olan ve Atatürk'ün ziyaret ettiği Nüfus Müdürlüğü'ne geçti. Burada kısa bir süre kalınmasından ardından Ordu Lisesi önünde devam edecek programa geçildi. Burada öğrencilerin şiir okumasının ardından Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaptı.

Atatürk'ün şehri onurlandırdığı 19 Eylül tarihinin Ordu için çok önemli dönüm noktası olduğu belirten Torun, Ulu Önder Atatürk bundan 84 yıl önce İlk Adım Anıtı'nın bulunduğu yerde Orduluların sevinç gösterileriyle karşılanmıştır. Ulu önder Atatürk de bu coşkuya heyecanla karşılık vermiştir. Ordulularda o gün Atatürk'ü ağırlamanın onurunu taşımışlardır. İlimizin en mutlu olduğu bu günde, Atatürk'ü yeniden sevgi ve saygı ile anarken bize düşen onun ilke ve hedeflerine ulaşma amaçlarını sürdürmektir" diye konuştu.


Konuşmanın ardından 19 Eylül Koşuşu ve tenis turnuvasında dereceye giren sporculara madalyalarını Ordu Valisi Ali Kaban, İl Jandarma Komutanı Celal Çürek ve Belediye Başkanı Seyit Torun tarafından verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 19:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?