6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Avcıların Kabaktepe kampı

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen avcılar, Fatsalı avcılarla birlikte doğal güzelliyle bir turizm mesire yeri olan Aybastı Kabaktepe'de kamp yaptı. 

Avcılar, Kabaktepe mesire yerinde bir gece kamp yaparak burada piknik, avcılar palavrası gibi etkinliklerde bulundu. Kamp ile ilgili bir değerlendirme yapan Ege Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu Başkanı Mustafa Helalpara, Karadeniz'e ilk defa geldiğini belirterek, "Karadeniz'e daha önce neden gelmediğimi, bu güzellikleri neden göremediğimi kendi kendime sorar oldum. Toplantımızın amacı avcılarımızı bir araya getirmek. Bu toplantımızın aynı zamanda www.sayfamız.com'un üçüncü toplantısı. Karadeniz'de ilk defa bir araya geliyoruz. Bundan sonra Karadeniz'de daha geniş kapsamlı kamplar yapacağız. Avcıları bu zaman kadar böyle organize değildi. İnternet sitemiz sayesinde avcılarımızla daha organizeli hale gelir olduk" dedi.

"ELİ TÜFEKLİLER AVCI DEĞİL"
Ege Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu Başkanı Mustafa Helalpara, eli tüfekli ile gerçek avcıları birbirinden ayırdıklarını ifade ederek, "Avcılığın artık bir okulu var. Avcılar burada atış av bilgisi, doğa bilgisi gibi testlerden geçiyor. Eko sistemin ne olduğunu bir çok avcı bilmiyordu ama şimdi kursta bunlar görülüyor. Avcılık artık eli tüfekli değil, sertifikalı ehliyetli bir hale geldi. Bu da avcı ile eli tüfekliyi ayırmanın başlangıcı oldu. Bu bölgede göçmen kuşlar kuğuların öldürüldüğünü öğrendik.
Kuğu bir av hayvanı değil. Eli tüfekli kişilerin kuğuları öldürmesini avcılara yüklememek gerekir. İzmir Körfezi'nde bizim 6 pelikanımız vardı. Bizlerin çabaları ile 60'ın üzerinde pelikanımız var. İzmir Körfezi'nde alaylar halinde geziyorlar ve biz bundan çok zevk alıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 12:23:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?