6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Avukatlar Günü

Ordu Barosu Başkanı Av. Nidai Angın, eksiksiz bir demokrasi, mutlu bir toplum isteniyorsa töre cinayetlerinin bitirilmesi, kadın ve çocuk haklarının özümsenmesi gerektiğini söyledi. 

"5 Nisan Avukatlar Günü" ve Ordu Barosu'nun kuruluşunun 50. yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Ordu Barosu Başkanı Nidai Angın, Türkiye'de savunulması ve korunması zorunlu olan değerlerin tam anlamıyla korunamadığını söyledi. Bilimi ve aklı rehber edinerek ancak çağdaş nesillerin yetiştirilebileceğini belirten Aygın, "Bilimsel düşünmeden uzak, düşünmeyen, kan davalarını, töre cinayetlerini bitirememiş, kadın ve çocuk haklarını özümseyemeyen toplumların mutlu olması mümkün değildir" dedi.
Görevlerini yaparken halen savunmanın önünde büyük engellerin bulunduğunu dile getiren Angın, şöyle konuştu: 

"Savunmanın eksikliklerinin giderilememesi, sonunda yine insan haklarının yerleşmesine ve adaletin gereği gibi gerçekleşmemesini doğuracaktır. Zararı da yine toplum çekmiş olacaktır. Ayrıca yargının da temel sorunları olduğunun bilincindeyiz, bu sorunlar aşılarak önemle üzerinde durulmalıdır".

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 16:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?