7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Aybastı'ya Kadir İnanır ormanı

Ünlü sinema oyuncusu Kadir İnanır, Ordu'ya bağlı Aybastılılar'ın gelecek nesillere ağaçlı bir yayla bırakmak amacıyla düzenledikleri geceye katıldı.


Aybastılılar Derneği'nin Bakırköy Varan's Restaurant'ta düzenlediği geceye başta Kadir İnanır olmak üzere yöre sanatçılarından Kamil Sönmez, Tuğrul Şan, Cem Çelebi, Aydın Beyoğlu'nun yanı sıra Aybastı Belediye Başkanı Fehmi Küpçük, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Gürpınar Belediye Başkanı Velittin Küçük de katıldı. Gecede, Aybastılılar'ın yanı sıra İstanbul'da yaşayan bir çok Ordulu da hazır bulundu.


Aybastı Belediye Başkanı Fehmi Küpçük yaptığı konuşmada, Bağcılar'da bulunan Aybastı İlçesi ve Çevresi Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği'nin geçen yıl düzenlemiş olduğu kampanya ile Perşembe Yaylası'na 10 bin fidanın dikilmesine sebep olduklarını belirterek, "Derneğin başlattığı kampanya ile oluşturulan Kadir İnanır Sevgi Ormanı'na bu sene de 20 bin fidan dikilecek. Ayrıca devletin başlatmış olduğu ağaçlandırma seferberliği çerçevesinde belediye olarak Perşembe Yaylası'na 35 bin fidan diktik. Şu anda yaylaya dikilen fidan sayısı 100 bini geçti. İnşallah bir 100 bin fidan daha dikerek hedefimizi büyüteceğiz. Diktiğimiz bu fidanlar, 5-10 yıl sonra metrelerce büyüdüğünde Perşembe Yaylası'nın görüntüsü, cazibesi, rengi daha da değişecek. Yaptığımız bu çalışmalar neticesinde gelecek nesillerin çok daha iyi koşullarda yaylayı kullanacağına inanıyorum" dedi.


Gecede açık artırmayla satılan fidanlardan bir tanesine işadamı Ahmet Emek 6 bin YTL vererek projeye destek oldu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 15:31:26
Güncelleme :29 Nisan 2008 Salı 16:46:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET ÇAKIR YİĞİT/GÖLKÖY IP: 85.104.206.xxx Tarih : 29.04.2008 19:54:28

sevgili hemşerilerimizi kendi memleketlerinde yan yana hiç göremedik ama gurbette olsun bir vesile ile görme fırsatımız oluyor. işlerinden arta kalan zamanlar da şöyle bir Karadenize elele verip uzansalar sahil boylarına. hem ciğerleri taze oksijen dolsa hemde yakından görsek cemallerini ne olur sanki...inşallah o diktikleri ağaçların altında gölgelemek nasip olur. Kimbilir! saygılarımla...