6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Baca yangınları konusunda uyarı

Ordu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle bacaların temizlenmemesinden kaynaklanan yangınlar konusunda vatandaşları uyardı.


Yapılan açıklamada, 'Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğin' 4. bölümünün 58. maddesi gereği baca tesisatlarının standartlara uygun olması gerektiği, odun ve kömür gibi yüksek oranda is bırakan yakıt kullanıldığı taktirde soba borularının ayda bir, bacaların 2 ayda bir, bunların dışında yakıt kullanıldığında ise boruların 2 ayda bir, bacaların 3 ayda bir temizlenmesi gerektiği belirtildi.


Bacaların düzenli olarak temizlenmemesinden kaynaklanan yangınların önüne geçmek amacıyla Ordu İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekibin ekim ayı itibariyle faaliyetlerine başladığı belirtilen açıklamada, şu uyarılara yer verildi: "Düzenli olarak temizlenmeyen bacalarda biriken kurumlar zaman içerisinde tutuşma sonucu yangına neden olur. Temizlenmeyen bacalardaki zehirli gazlar ve yeterince yanmamış kömür partikülleri hava kirliliğine neden olur. Tıkanan bacalar iyi çekmez ve yakıt sarfiyatına neden olur. Ayrıca temizliği yapılmayan bacalar içerisinde fazla miktarda karbonmonoksit gazını içeri verir ve insan hayatını tehlikeye sokar. Bu nedenle bacalarını temizletmek isteyen bina sahipleri ve apartman yöneticilerinin Ordu Belediye Encümeni kararı ile belirlenen ücret dahilinde baca temizleme ekibine bacalarını temizletebilecekler, ayrıca İtfaiye Müdürlüğü’nün 233 44 36 numaralı telefonundan bilgi alabileceklerdir."

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 19:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?