7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Bakanın hemşerisi koroya şef oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Ordu Mesudiyeli hemşerisi, Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosu Şef Yardımcısı Necmi Kıran’ın Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu Şefliğine getirilmesi ortalığı karıştırdı.

1986 yılında kurulan koro, 21 yıldır şeflik yapan Mehmet Özbek’in emekliye ayrılmasının ardından şef arayışlarına girdi. Özbek’in yerine kendi içlerinden birinin şef olacağını hesaplayan sanatçılar, Bakan Günay’ın, Şanlıurfa korosundaki bir hemşehrisinin başlarına getirileceğinin ortaya çıkması üzerine ayaklandı.

35 SANATÇI BAKAN’A GİTTİ

Kendi içlerinden biri yerine, başka şehirden bir şefin getirilmesini ve Kıran’ı şeflik için yetersiz gören 35 sanatçı, önceki gün Kültür ve Turizm Bakanlığı’na giderek Bakan Ertuğrul Günay’ın kapısını çaldı. Günay’ın makamında olmaması üzerine sanatçılar Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül ile görüşmek istedi. Gül’ün görüşme isteğini reddetmesi üzerine bir saat bekleyen sanatçıları Müsteşar İsmet Yılmaz kabul etti.

Sanatçılara yaptıklarının suç olduğunu söyleyen Yılmaz, daha sonra sorunlarını dinledi. Yılmaz, "Kıran, siyasi açıdan değil, teknik açıdan bize uygun değil. Şeflik için yetersiz biri" diyen sanatçılara, "Nereden biliyorsunuz yetersiz olduğunu? Önce bir deneyin, sonra konuşuruz" yanıtını verdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 10:23:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?