6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Başarılı kursiyerlere sertifika

Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) kapsamında Avrupa Birliği ve Dünya Bankası'nın finansal destek sağladığı kurslarda başarı gösteren kursiyerlere sertifikaları verildi.


Karlıbel Atlıhan Otel'de gerçekleştirilen kapanış kokteyli ve sertifika törenine Ordu Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Belediye Başkanı Seyit Torun, AK Parti İl Başkanı Fatih Han Ünal, Ordulu İş Adamları Derneği (ORİŞAD) Başkanı Avni Yılmaz, KTÜ Rektör Baş Danışmanı Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu'un yanı sıra kursiyerler ve davetliler katıldı.

ORİŞAD ve KASİF işbirliği ile hazırlanan, AB ve Dünya Bankası destekli proje kapsamında 'Yönetici Asistanlığı Kursu'nda 20, İŞKUR'un yürüttüğü 'CNC Tezgah Operatörlüğü Meslek Edindirme Kursu' nda15, KOBİ yöneticisi, KOBİ çalışanı ve öğrenciler olmak üzere toplam 206 kişiye de, dış ticaret konusunda kurs verildi. 4 ay süren kurs sonunda başarılı olan kursiyerler sertifika almaya hak kazandı.


Sertifika töreni öncesi bir konuşma yapan ORİŞAD Başkanı Avni Yılmaz, bir projeyi kapatarak yeni projelere imza atacaklarını söyledi. İşsizlikle mücadelede bu tür kursların son derece önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, "Avrupa Birliği ve Dünya Bankası ile proje yürütmek fevkalade zor ama bir o kadar heyecan vericidir. Çünkü bu kurslarla hem işsiz kardeşlerimizi önce meslek sonra iş sahibi yapıyoruz hem de işletmelerimize kalifiye elaman yetiştiriyoruz. Bizim için bu etkinliklerden daha güzel bir faaliyet olamaz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 15:05:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?