6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Başkan Anlayan'dan burs açıklaması

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, CHP'nin açtığı dava sonucu iptal olan öğrenci burslarıyla ilgili olarak, "Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararını bekliyoruz. Eğer Anayasa Mahkemesi olumlu karar verirse, 825 öğrencimizin burslarını yatıracağız" dedi.


Başkan Anlayan, Fatsa'da ilk defa kendi dönemlerinde belediyenin burs vermeye başladığını belirterek, "2 yıldır üniversite öğrencilerine verdiğimiz burslar bu yıl son anda yapılan bir müdahale ile askıya alındı. CHP belediyelerin üniversite öğrencilerine verdiği bursları Anayasa Mahkemesi'ne şikayet ederek bu uygulamanın durdurulmasını sağladı. İlk yıl 400, ikinci yıl 700 öğrencimize burs verdik.

Bu yıl da toplam 825 öğrencimize burs verecektik. Bu öğrencilerin müracaatları alındı. Gerekli tahkikatlar yapıldı, ödeme evrakları hazırlandı. Bu ay sonuna kadar 1. taksitleri yatırmayı düşünüyorduk. Fakat Cumhuriyet Halk Partisi'nin yapmış olduğu bu şikayet üzerine Anayasa Mahkemesi belediyelerin üniversite öğrencilerine burs verme yetkisini iptal etti.

Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararını bekliyoruz. Eğer Anayasa Mahkemesi olumlu karar verirse, 825 öğrencimizin burslarını yatıracağız. Ama kararı kesin olursa, mahkeme kararını uygulamak zorundayız. Bu konu netleşene kadar bursları bekletmeye aldık" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 15:21:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?