6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Başkan'dan CHP'li Vekil'e ser tepki

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) adaylık teklifini kabul etmediği ve Demokratik Sol Parti'de (DSP) kaldığı için kendisini eleştiren CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner'e sert tepki gösterdi.


2009 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde CHP'den adaylık teklifini kabul etmeyen ve DSP'de kalan Belediye Başkanı Seyit Torun, son bir haftadır CHP Milletvekili Rahmi Güner'in eleştirilerine maruz kaldı. CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner'in 'DSP'nin oyu yüzde 1 bile değil, ayrıca DSP dini bir akıma destek verdi' şeklindeki iddialarına tepki gösteren Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, "Sayın milletvekili yerel ile genel seçimleri birbirine karıştırmış" dedi.


Yerel ve genel seçimlerin aynı fonksiyonlara sahip olmadığını ve bu iki seçimde vatandaşın teveccühünde farklılıklar olabileceğini vurgulayan Başkan Torun, "Biz genel değil, yerel seçime giriyoruz. DSP'nin oyu belki genelde düşük olabilir ama ildeki potansiyelimizi ve vatandaşımızın bize olan teveccühünü iyi biliyoruz. Olayı ülke geneli ile değil Ordu geneli ile değerlendirmek lazım" diye konuştu.
Torun, şöyle devam etti: "DSP ve CHP 22 Temmuz 2007 seçimlerinde birlikte seçime katıldı. Genel seçimlerde CHP'ye destek verirken iyiydi de, şimdi mi kötü olduk? O zaman DSP herhangi bir akımın partisi değildi, kardeş partiydi de şimdi mi kötü oldu? Şimdi mi kardeşlik bozuldu? Bunlar talihsiz ve bir anlık ağızdan çıkmış beyanlar."

İha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 16:52:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
buluş baş IP: 78.186.3.xxx Tarih : 19.09.2008 17:33:47

helal sana başkanım.küçük olsun bizim olsun diyen bu zihniyete yenilme.ülkenin bu durumunun sorumluları bunlardır hem partiye hem ülkeye ihanet ediyolar... ne denizler geldi ülkeleri uğruna hayatlarını yediler, ne denizler geldi koltukları uğruna vatanı yediler...