6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Başkandan engellilere jest

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle 2 özürlü vatandaşa özürlü arabası hediye etti.


Ordu'daki engelli vatandaşların onuruna Ayışığı Düğün Salonu'nda düzenlenen eğlenceye beraberinde Başkan Yardımcısı Özer karadağ ile birlikte katılan Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, onlara jest yapmayı unutmadı. İki adet motorla çalışan özürlü arabasını salona getiren Başkan Torun, bunlardan birini Sakatlar Derneği Üyesi Ali Ergün'e, diğerini Ortopedik Özürlüler Derneği üyesi Habil Tomakin'e hediye etti. Başkan Torun, imkanı olan vatandaşlarında özürlülere araba hediye etmesini istedi.


Torun'un çağrısına ilk katılım Ordu Yardımsevenler Derneği Başkanı Emine Yeşiltepe'den geldi. Yeşiltepe, bir arabayı şahsen diğerini dernek olarak satın alıp iki özürlü vatandaşa hediye edeceğini duyurdu. Engelli vatandaşlara bir konuşma yapan Belediye Başkanı Torun, "Özürlü veya sakat olmak asla bir kusur olarak görülmemeli ve hiçbir zaman yaşama sevincine engel olmamalıdır. Bugün birçok özürlü vatandaşımız zorlukların ardına saklanmayarak yaşama sarılmış, bu gayretleri sonucunda pek çok alanda başarılarıyla kendilerini kabul ettirerek örnek insanlar olmuşlardır. Şunu hiçbir zaman unutmayalım Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 17:10:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?