6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Başpehlivan Şimşek

Ordu'nun Aybastı Belediyesi tarafından Perşembe Yaylası'nda düzenlenen "19. Kültür Sanat ve Turizm Festivali"nde baş pehlivanlığı Kenan Şimşek kazandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in de bir süre izlediği yağlı pehlivan güreşlerinde "baş pehlivanlığı" finalde Tokatlı Onur Balcı ile karşılaşan Kenan Şimşek kazanırken, baş altında Ordulu İbrahim Katkıcı'yı mağlup eden Tokatlı Ali Cihan, büyük ortayı Öztürk Korkmaz, küçük ortayı ise Hakkı Gürel kazandı.

Aybastı Belediye Başkanı Fehmi Küpçük, bundan sonraki şenliklerin ağa seçimi yapılmadan gerçekleşeceğini söyledi. Başkan Küpçük, şenliklerde 10. yılını bitirdiğini belirterek, "10 yıldır halkımız bizi bu şenlikte yalnız bırakmadı. Bizler bu meydanlarda halkımızın sayesinde var olduk. Katkılarınıza saygı duyuyorum. 10 yıldır bu meydanlarda ağalık seçimi yapıldı. Ağalık yarışmalarında arkadaşlarımız çok emek verdiler. Ben gelecekte de emek vereceklerine inanıyorum. Ama bazı yarışmalar kırılmalara ve kızgınlıklara neden oldu. Belediye olarak bugün bir karar alıyoruz. Tüm ağalarımız bizim yine ağamızdır. Bugün diyoruz ki ağalık işini bitiriyoruz. Şenliğimiz bundan sonra gönül ağalıyla devam etsin. Bu şenliğe katılan herkes ağa olsun. Allah her gününüze böyle şen etsin" dedi.

Şenlik sırasında bu zamana kadar şenliğe katkıda bulunan iş adamlarına Aybastı Belediye Başkanı tarafından plaket takdim edildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 10:18:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?